Έκλεψαν ολόχρυση τουαλέτα 18 καρατίων αξίας 5 εκατομμύριων λιρών από το παλάτι του Μπλένχαιμ!

Τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για την κλοπή μιας τουαλέτας χρυσού 18 καρατίων από το παλάτι Blenheim, το 2019. Η τουαλέτα των 5 εκατομμυρίων λιρών κλάπηκε από το επιβλητικό σπίτι στο Oxfordshire στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Μάικλ Τζόουνς, 38 ετών, από την Οξφόρδη και ο Τζέιμς Σιν, 39 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάρρηξη. Ο Fred Doe, 35, από το Ascot, και ο Bora Guccuk, 39, από το Λονδίνο, κατηγορούνται για συνωμοσία για τη μεταφορά εγκληματικής περιουσίας. Θα δράστες θα εμφανιστούν ενώπιον των δικαστών της Οξφόρδης στις 28 Νοεμβρίου.

Η χρυσή τουαλέτα 18 καρατίων λειτουργούσε πλήρως

Με τον τίτλο “America”, η τουαλέτα ήταν μέρος μιας έκθεσης του Ιταλού εννοιολογικού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan και αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τουαλέτα, η οποία ήταν πλήρως λειτουργική και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό ύπαρξής της είχε εκτεθεί μόνο δύο ημέρες όταν οι επίδοξοι ληστές αποφάσισαν να την κάνουν δική τους.

Δεδομένου ότι η τουαλέτα ήταν συνδεδεμένη στο δίκτυο των υδραυλικών του σπιτιού, η βίαιη αφαίρεσή της λόγω της ληστείας προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές στο αρχοντικό του 18ου αιώνα στο Woodstock. Σημειώνεται μάλιστα ότι το παλάτι είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ήταν η γενέτειρα του Sir Winston Churchill.

Σχετικά άρθρα