Σε τροχιά αλλαγών ο Πέτρος Κόκκαλης – Εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδρύει νέο κόμμα και παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Δήμητρα Ματσούκα

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα φαίνεται να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο ένας μετά τον άλλο, κορυφαία στελέχη του κόμματος εγκαταλείπουν την Κουμουνδούρου. Πρόσφατη “ηρωική έξοδος” ήταν αυτή του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές για την προεδρεία και τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στο να αποχωρήσει από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από εκείνον του Κασσελάκη: “Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις και αποφάσεις, τις οποίες μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα ανεξάρτητος”.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη καθυστέρηση δύο ωρών στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας ότι: “Δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν έχουμε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση, δεν γίνεται να υπάρχει καθυστέρηση δύο ωρών. Να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους ανθρώπους”.

Ο Πέτρος Κόκκαλης σχολίασε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, ειδικά μετά από τις δηλώσεις που έκανε μιλώντας για “άρρωστο κόμμα”, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν σκέφτεται να δημιουργήσει έναν νέο φορέα ο ίδιος απάντησε ότι υπάρχει ένα κενό αριστερά της Νέας Δημοκρατίας που θα πρέπει να καλυφθεί και ότι στο μυαλό του υπάρχει η δημιουργία ενός “πράσινου κόμματος” που θα εκπροσωπήσει αυτό το κομμάτι της αριστεράς που πρεσβεύει και ο ίδιος: “Η ηγεσία δεν είναι στη δική μου πολιτική κουλτούρα. Βλέπω ένα πολιτικό κενό, βλέπω μια αναδιάταξη του χώρου, πρέπει να επανατοποθετηθούν οι ιδεολογικές βάσεις και να συνδεθούν ξανά μετά τις ευρωεκλογές”. “Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα”.

Σχολιάζοντας την επικοινωνία του με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Έχουμε μιλήσει και δεν μου ζήτησε να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να πω τι θα μπορούσε να κάνει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, χαίρομαι γι’ αυτά που κάνει κι ελπίζω να είναι αποτελεσματικά”.

Οι αλλαγές όμως δε φαίνεται να σταματούν εδώ αφού ο Πέτρος Κόκκαλης ετοιμάζεται να ντυθεί γαμπρός για τα μάτια της αγαπημένης ηθοποιού Δήμητρας Ματσούκα αφού δημοσιεύθηκε και επίσημα η αναγγελία των γάμων τους στην εφημερίδα “Το Φως των Σπορ”: «Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Αστικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 1250/1982 ότι: Ο Πέτρος Κόκκαλης του Σωκράτη και της Σοφίας, το γένος Σκούρα που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα Αττικής και η Δήμητρα Ματσούκα του Δημητρίου και της Ελένης, το γένος Τζιντζιλιώνη που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στην Αθήνα Αττικής».

Ο γάμος αναμένεται να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου και το ζευγάρι, που είναι εδώ και πολλά χρόνια μαζί και κρατά τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Σχετικά άρθρα