“Βράζουν” Ψυχικό και Χολαργός από την εγκληματικότητα ανηλίκων – 6 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για κλοπές, ξυλοδαρμούς και βανδαλισμούς σχολείων

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών Ψυχικού και Χολαργού στην Αθήνα λόγω της πρωτοφανούς εκτόξευσης της νεανικής εγκληματικότητας. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις νεαρών παραβατικών ηλικίας από 13 έως 16 ετών.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν δύο ανήλικα παιδιά, ηλικίας 15 και 16 ετών, τα οποία κατηγορούνται για ξυλοδαρμό συνομηλίκων και κλοπή. Οι νεαροί νταήδες βρέθηκαν με μια παρέα παιδιών της ηλικίας τους και αφού τους ξυλοκόπησαν άγρια, τους απέσπασαν χρήματα, κάποια από τα ρούχα τους και τα κινητά τους. Οι δράστες εντοπίστηκαν λίγο αργότερα από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φιλοθέης – Ψυχικού.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες, ο 15χρονος νεαρός, έχει κατηγορηθεί για κλοπή δίκυκλου ενώ η πρόσφατη λεία τους βρέθηκε κρυμμένη στην πίσω ρόδα ενός αυτοκινήτου και αποδόθηκε πίσω στους κατόχους. Να σημειωθεί ότι ένα εκ των παιδιών που ξυλοκοπήθηκαν οδηγήθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στον Χολαργό, έδρασαν άλλοι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 13 και 14 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού. Οι ανήλικοι νεαροί είχαν “μπουκάρει” μέσα σε σχολικό συγκρότημα και αφού έκαναν λαμπόγυαλο τις αίθουσες σπάζοντας καρέκλες και θρανία, κατέστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές μεγάλης αξίας που χρησίμευαν στο μάθημα των παιδιών.

Οι τέσσερις ανήλικοι δράστες κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας και συναυτουργία και αναμένεται να βρεθούν σύντομα μπροστά στον εισαγγελέα για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Σχετικά άρθρα