16,5 χρόνια κάθειρξη στον οδηγό που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την Έμμα – Κόλαφος η μαρτυρία της συνοδηγού

Συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 27χρονο οδηγό που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών Έμμα, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

   Η απόφαση για την ποινή ήταν ομόφωνη και το ίδιο κι η ετυμηγορία των δικαστών ως προς την ενοχή για τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, της εγκατάλειψης τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια.

   Σύμφωνα με την απόφαση, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια ο 27χρονος καταδικασθείς να επιστρέψει στις φυλακές.

Σοκάρει η μαρτυρία της φίλης του

Η κατάθεση της 20χρονης συνοδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου φαίνεται ότι “έκαψε” τον δράστη. Η νεαρή γυναίκα απαλλάχθηκε με βούλευμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο αλλά την μετέφερε απλώς με το αυτοκίνητό του.

Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο γιατί δεν αντέδρασε όταν ο δράστης χτύπησε με το αυτοκίνητο και εγκατέλειψε την άτυχη Έμμα στο οδόστρωμα, η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε τι μπορεί να της κάνει: «Όταν βλέπεις να χτυπάει έναν άνθρωπο, να τον εγκαταλείπει και μετά να σου πιάνει το χέρι όταν επιχειρείς να κατέβεις και να σε βάζει μέσα σε δύναμη, τότε φοβάσαι τι θα κάνει και σε εσένα. Εκείνη τη τώρα δε ξέρεις. Ήξερα μόνο το όνομά του, ούτε τι δουλειά κάνει, ούτε τι θα έκανε μετά. Δεν ήξερα τι θα μου κάνει. Φοβήθηκα εξ αρχής αυτόν. Μετά μου είπε ότι η κοπέλα δεν είναι βαριά χτυπημένη και όταν γύρισα σπίτι είδα ότι είναι διασωληνωμένη».

Ανατρέχοντας στη μέρα του δυστυχήματος η 20χρονη κοπέλα ανέφερε ότι έφυγαν μαζί από ένα μαγαζί της Τούμπας αφού ο κατηγορούμενος θέλησε να τη μεταφέρει σε άλλο μαγαζί, στα Λαδάδικα και όπως είπε:

«Πηγαίναμε κανονικά ευθεία, δεν έκανε μαγκιές στο δρόμο, ελιγμούς. Δε πηγαίναμε ούτε χαλαρά ούτε πολύ γρήγορα. Είχαμε δίπλα μας αμάξια, σταματήσαμε σε φανάρια στην πορεία μας. Ξεκινήσαμε από το φανάρι στο σιντριβάνι με κανονικές συνθήκες, όπως ξεκινάνε τα αυτοκίνητά. Ήμουν στο κινητό και έστελνα μηνύματα, ένιωσα το απότομο φρένο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φεύγει και σήκωσα το βλέμμα μου. Δεν μιλούσαμε γιατί έστελνα μηνύματα. Από την Τούμπα μέχρι και τη σύγκρουση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είπαμε για αυτοκίνητα, ότι θα αγόραζε ένα αμάξι και με ρώτησε τι θα κάνω στο κέντρο». Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η 20χρονη είπε ότι όταν η άτυχη Έμμα χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο την είδε να πέφτει με δύναμη πάνω στο παρμπρίζ.

«Όταν ένιωσα το φρένο, αντιλήφθηκα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φεύγει από δεξιά και μετά αριστερά. Μόλις γύρισε αριστερά είδα την “σκιά” πάνω μου ακριβώς. Την είδα όταν ήταν επάνω σε εμένα. Όταν προσγειώθηκε στο παρμπρίζ. Κατάλαβα ότι κάτι χτύπησε δε συνειδητοποίησα ότι ήταν άνθρωπος, είδα κάτι να προσγειώνεται στο παρμπρίζ. Ήταν σε όλο το τζάμι μπροστά. Ήταν πάνω ακριβώς. Μετά ένιωσα ένα χτύπημα πίσω, ταρακουνήθηκα. Κάτι χτύπησε στο πίσω μέρος. Τον κοίταξα, προσπάθησα να δω τι χτυπήσαμε, αλλά έφυγε. Ανεβήκαμε από την οδό Ιασωνιδου , έσβησε το αμάξι και τότε άνοιξα την πόρτα και πήγα να κατέβω. Μόλις σηκώθηκα από το κάθισμα με κράτησε από το χέρι και μου είπε “δώσε μου λίγα λεπτά να σε αφήσω”. Του είπα άσε με να πάω στην κοπέλα, να πάω στο σημείο. Με τράβηξε. Ένιωσα φόβο με το συγκεκριμένο άτομο, δεν ήξερα τι θα κάνει».

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι έφτασε μαζί με τον δράστη σε ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο, όπου και έμειναν μαζί. Όταν ο εισαγγελέας τη ρώτησε: «Δε σας κρατούσε κλειδωμένη ο κατηγορούμενος» και τη μάρτυρα να απαντάει «όχι, άλλα πάντα έχεις έναν φόβο». Η 20χρονη δήλωσε στην πρόεδρο του δικαστηρίου ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, δεν θα έμπαινε ποτέ στο αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη.

Για δικαίωση μιλούν οι γονείς της αδικοχαμένης Έμμας

Για δικαίωση της Έμμας έκανε λόγο η μητέρα της σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που καταδίκασε σε συνολική ποινή καθείρξεως 16,5 ετών τον 27χρονο οδηγό, ο οποίος παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στην Καμάρα.

   «Η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε» τόνισε σε δηλώσεις της η μητέρα, ενώ ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα της κηδείας της κόρης της. Σχολιάζοντας την απολογία του 27χρονου είπε πως ήταν ένα ψέμα. «Σε λίγο θα μας ζητήσει να του φτιάξουμε το αμάξι που του χαλάσαμε, να μας στείλει τον λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Πρόσθεσε, δε, ότι με την ολοκλήρωση της δίκης «έκλεισε ένα δύσκολο κομμάτι» και αφού ηρεμήσει θα το συνειδητοποιήσει.

   «Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

   Από την πλευρά του, ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής φοιτήτριας υπογράμμισε ότι «η απόφαση δεν φέρνει πίσω το παιδί μας», ενώ στάθηκε στο μήνυμα που στέλνει με την ετυμηγορία του το δικαστήριο «σε όσους κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα».

   «Το δικαστήριο έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε τον δολοφόνο του παιδιού μας» είπε, κρατώντας στα χέρια του τα κεράκια που είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν τη φονική παράσυρση η 21χρονη θέλοντας να κάνει έκπληξη στην φίλη της, που εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της.

Με στοιχεία του ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα