Χαμός στο tiktok με χιουμοριστικό βίντεο του Διονύση Ατζαράκη ο οποίος σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη ζωή των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα – Μάζεψε σχεδόν 1.000.000 views σε λίγες ώρες

Ο Διονύσης Ατζαράκης, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συνάντησε την βραβευμένη stand up comedian Κατερίνα Βρανά και μαζί έφτιαξαν ένα χιουμοριστικό βίντεο που περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ζωή των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα. Μάλιστα σε αρκετά σημεία οι σχολιασμοί είναι ιδιαίτερα καυστικοί προκειμένου να αποτυπώσουν τον καθημερινό άθλο των Ατόμων με Αναπηρία να αντιμετωπίσουν την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Ατζαράκης ενσάρκωσε όλους τους ρόλους, από τον αδιάφορο οδηγό που παρκάρει σε ράμπα αναπήρων μέχρι τον αδέξιο άντρα που προσπαθεί με λάθος τρόπο να φανεί καλός σε ένα άτομο με αναπηρία.

@dionysisatzarakis Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, κάναμε ένα βίντεο για το πόσο τέλεια τα περνάνε στην Ελλάδα! @Vranarama #atzarakis #dionysisatzarakis #vrana #katerinavrana ♬ πρωτότυπος ήχος – Dionysis Atzarakis

Το βίντεο όπως αναμενόταν έγινε viral και συγκέντρωσε μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν ένα εκατομμύριο θεάσεις ενώ τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση πήραν βροχή, αφού όπως παραδέχονται οι χρήστες του tiktok αποτυπώνει άριστα την ελληνική πραγματικότητα.

Μάλιστα, ο Ετεοκλής Παύλου, ο οποίος έχει περάσει από το στάδιο του να βρίσκεται για καροτσάκι όταν είχε χάσει το πόδι του παραδέχτηκε στην εκπομπή Breakfast@STAR ότι το βίντεο του Ατζαράκη τον άγγιξε πολύ: «Με άγγιξε πάρα πολύ. Είναι η καθημερινότητα που έχω ζήσει από τα 23 μου και μετά. Για 3 χρόνια ήμουν σε αμαξίδιο και εγώ. Δεν είχα απευθείας το πρόσθετο μέλος. Αυτό που ένιωσα εγώ όταν έγινε το ατύχημα και μετά, θεωρώ ότι ο κόσμος δεν έχει φτιαχτεί για να ζουν ανάπηροι μέσα σε αυτόν. Δυστυχώς, πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή. Ακούγεται άσχημο αλλά πρέπει να γκρεμιστούν όλα και να ξαναχτιστούν από το μηδέν. Να συνυπολογίσουν όλοι οι άνθρωποι ότι συνυπάρχουμε όλοι μαζί»

«Μπορώ εγώ να πάω για μπάνιο σε οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας; Δεν μπορώ. Ξέρεις πόσο ζήλευα όταν ήμουν 23, πόσες παρέες πάλευαν να μη μείνω στην απ’ έξω και να ενταχθώ ξανά στην κοινωνία που μου έλεγαν θα πάμε διακοπές εκεί. Μα δεν μπορώ να κατέβω εγώ σε αυτή την παραλία. Έμενα σπίτι μου αναγκαστικά. Μια απλή και φυσιολογική ζωή θέλω όπως όλοι».

Σχετικά άρθρα