Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζητά ο Εισαγγελέας να δικαστεί ο πατέρας της άτυχης Αμέλια που άφησε την κόρη του να πνιγεί στη θάλασσα του Καλαμακίου

Καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας στην περίπτωση του θανάτου της 6χρονης Αμέλια, η οποία τον Αύγουστο του 2022 έχασε τη ζωή της όταν πνίγηκε στην περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας, αφού ζήτησε να αλλάξει η αρχική κατηγορία του πατέρα και από δίωξη για θανατηφόρα έκθεσε ανηλίκου σε κίνδυνο να δικαστεί τελικά για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως τελούμενη».

Η δικηγόρος της μητέρας του μικρού κοριτσιού, κ. Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε ότι «θα σταθώ κυρίως σε μία φράση της αξιότιμου κυρίου εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, η οποία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έδειξε ιδιαίτερη απαξίωση για τη ζωή της ίδιας του της κόρης».

«Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή εκφράζεται μέσα από το πρόσωπο της μητέρας, της μητέρας που ζει με ένα στόχο και έναν σκοπό, να ακουστεί η φωνή του παιδιού. Η μητέρα που δεν είχε φωνή γιατί την κακοποιούσε, την υποτιμούσε, την έκανε κουρέλι. Και μετά αυτός ο άνθρωπος της στέρησε τη χαρά και το νόημα της ζωής της. Το ίδιο τους το παιδί. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή μιλούσε για ανθρωποκτονία. Από την πρώτη στιγμή έλεγε τα αυτονόητα, πως κανένα oν- ούτε κανένα άγριο θηρίο- δεν θα άφηνε το παιδί του, να ψυχορραγεί στον πάτο της θάλασσας αβοήθητο μέχρι να βγει η ψυχούλα του. Κανένα oν ανθρώπινο δεν θα πήγαινε στο σπίτι του για να αλλάξει ρούχα και να φορτίσει το κινητό του με την ησυχία του και να επιστρέψει στο σημείο όπου το παιδί πεθαίνει, μέτα από μια ώρα. Κανένα oν με συνείδηση, κανένα oν με αξία για την ανθρώπινη ζωή.

Ήξερε ότι τα λεπτά μετράνε, ακόμα και τα δευτερόλεπτα αλλά δεν έπεσε μες τη θάλασσα για να σώσει το ίδιο του το παιδί. Προτίμησε να το εγκαταλείψει. Και μετά από ώρα όταν κατάλαβε τι πρόκειται να συμβεί και τι πρόκειται να επακολουθήσει από πλευράς τιμωρίας τότε δήθεν επέστρεψε για να το βρει; Να βρει τι; Ένα κουφαράκι; Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ένα κορίτσι που το πήρε όμορφο από την αγκαλιά της μανούλας του και το άφησε στον πάτο της θάλασσας να πνιγεί; Και όμως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας. Τώρα πλέον βαδίζει προς το δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως διά παραλείψεως» αναφέρει η κ.Ανάσογλου.

Το χρονικό του πνιγμού της 6χρονης Αμέλια

Την ημέρα του πνιγμού της άτυχης μικρής Αμέλια, ο πατέρας της, που βρισκόταν σε διάσταση με τη μητέρα της πήγε στο σπίτι για να πάρει τη μικρή να πάνε για φαγητό. Επειδή ο καιρός ήταν άστατος δεν θα έκαναν μπάνιο και γι’ αυτό δεν πήραν μαζί τους μαγιό.

Όταν τελείωσαν το φαγητό η μικρή Αμέλια ζήτησε από τον πατέρα της να πάνε μια βόλτα με τη βάρκα κι ενώ ο πατέρας της αρχικά αρνήθηκε γιατί δεν είχαν μαζί τους μαγιό, τελικά συμφώνησε να κάνουν μια βόλτα με τη βάρκα. Η απόσταση της βάρκας από τη θάλασσα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού 5-6 μέτρα και η θάλασσα ήταν θολή από την κακοκαιρία.

Ο πατέρας φόρεσε στην κόρη του ένα σωσίβιο και με τα ρούχα ξεκίνησαν για τη βάρκα. Μαζί του δεν είχε το κινητό του τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Ο πατέρας είπε στους λιμενικούς ότι προσπάθησε να ανεβάσει το παιδί πάνω στη βάρκα, όμως η μικρή γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα, σε βάθος 6 μέτρων. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να την πιάσει γιατί έχει άσθμα και δεν μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του.


Σχετικά άρθρα