Τiktoker υπολόγισε πόσο ακριβότερα κοστίζουν σήμερα τα ψώνια που είχε κάνει το 1990 ο Κέβιν από το “Μόνος στο Σπίτι” και το βίντεο γίνεται viral

Το κάθε πέρυσι και καλύτερα φαίνεται ότι ισχύει για τα καλά στην περίπτωση των αυξήσεων στα τρόφιμα. Γνωστός tiktoker κάθισε και υπολόγισε πόσα χρήματα κοστίζουν τα ψώνια που είχε κάνει στην ταινία “Μόνος στο Σπίτι” ο Κέβιν Μακάλιστερ, ο μικρός που είχε ξεχάσει η οικογένειά του να τον πάρει μαζί της στο ταξίδι των γιορτών των Χριστουγέννων.

Αφού ξεχώρισε όλα τα προϊόντα που είχε τότε ο Κέβιν στο καλάθι του, έβαλε τα αντίστοιχα προϊόντα με τις σημερινές τιμές για να δει τη διαφορά και έπαθε σοκ! Στο βίντεο της ταινίας του ’90 η ταμίας αναφέρει το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο μικρός Κέβιν και είναι 19.82 δολάρια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του tiktoker, ο οποίος στο βίντεο επιλέγει online τα ίδια ακριβώς προϊόντα, διαπιστώνει ότι το σημερινό σύνολο ανέρχεται σε 68.99 δολάρια, δηλαδή περίπου 3.5 φορές πάνω από την αξία που είχαν πριν από τριάντα χρόνια.

@sellitlikelyons Groceries in 1990 vs Today Breakdown ☠️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor ♬ original sound – Geoffrey Lyons

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του βίντεο πήραν φωτιά και οι χρήστες επεσήμαναν ότι οι αυξήσεις είναι τεράστιες στα προϊόντα κατανάλωσης, κάτι που δεν βλέπουμε να ισχύει και για τους μισθούς, οι οποίοι είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα πριν από τριάντα χρόνια, καθιστώντας την αγορά βασικών αγαθών του σούπερ μάρκετ ιδιαίτερα δύσκολη.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο εθνικός κατώτατος μισθός υπολογίζεται σε 1048 ευρώ. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, αφού ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 780 ευρώ μεικτά δηλαδή 667 ευρώ καθαρά.

Σχετικά άρθρα