Αλαλούμ στο Κοινοβούλιο φέρνει ο σωματικός έλεγχος σε βουλευτές της Αλβανίας! Απάντησαν με καπνογόνα και φωτιές μέσα στη Βουλή!

Σκηνές απείρου κάλους έζησε το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο από την ασφάλεια του κτιρίου. Οι βουλευτές ξεσηκώθηκαν θεωρώντας ότι η διενέργεια σωματικής έρευνας προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα της Βουλής είναι απαράδεκτη και προσβλητική.

Μάλιστα τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και το αποτέλεσμα ήταν βουλευτές και αστυνομικοί να έρθουν στα χέρια. Οι βουλευτές από την παράταξη του Σαλί Μπερίσα όπως φαίνεται δεν συγκράτησαν τα νεύρα τους και αφού στοίβαξαν ένα σωρό καρέκλες μπροστά στο βήμα της Βουλής, έβαλαν φωτιά για να τις κάψουν!

Μετά το περιστατικό, ένας εκ των βουλευτών δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν πράξη διαμαρτυρίας, “για την κατάντια του Κοινοβουλευτισμού στην Αλβανία”.

Η κατάσταση στη Βουλή της Αλβανίας επιδεινώθηκε, όταν η πρόεδρος του Σώματος τον απέβαλε από την αίθουσα, με εκείνον να μην υπακούει και με τους συναδέλφους του να πετούν καπνογόνα.

Για αρκετές ώρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση, η ατμόσφαιρα στον χώρο του Κοινοβουλίου ήταν αποπνικτική.

Σχετικά άρθρα