Η Νέα Αριστερά μπαίνει δυνατά στην πολιτική αρένα, ο Τσακαλώτος “γλυκοκοιτάζει” το ΠΑΣΟΚ και ο Κασσελάκης πάει… διακοπές!

Το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη διάσπαση και πλέον 11 βουλευτές αποχαιρέτησαν την Κουμουνδούρου και δημιούργησαν έναν νέο συνασπισμό που θα έχει εκπροσώπηση στη Βουλή καθώς από σήμερα έχει και επίσημα Κοινοβουλευτική Ομάδα και που πιστεύει ότι μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τον κόσμο της αριστεράς που έχει απογοητευτεί από τα παλαιότερα κόμματα.

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να μπορεί να καρπωθεί τον εμφύλιο σπαραγμό του ΣΥΡΙΖΑ και η μικρή άνοδος απ’ ότι φαίνεται οφείλεται στα απόνερα της σύγκρουσης μεταξύ των “συντρόφων”. Το δε ΚΚΕ εμφανίζει κι αυτό μια μικρή άνοδο που όμως δεν είναι αρκετή για να το ξεκολλήσει από τα μικρά ποσοστά που καταγράφει εδώ και χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μουδιασμένος ακόμη από τις αποχωρήσεις και προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του μετά την έξοδο των 11, έχει το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές. Καταβάλει δε μεγάλες προσπάθειες για να μην γίνει μαλλιά κουβάρια με τους “αποστασίες”, καθώς οι εκλογές είναι πολύ κοντά και ο χρόνος να μαζέψει τα ποσοστά του λίγος.

Το σίγουρο είναι ότι η αριστερά θα πάει στις εκλογές της άνοιξης “τεμαχισμένη” και ενώ το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό μένει να δούμε αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταφέρει να ξαναφέρει τον κόσμο πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα τον σπρώξει προς άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Γνωρίζουν ωστόσο πολύ καλά ότι ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης ακόμη και τώρα που οι δρόμοι τους έχουν χωρίσει και επίσημα θα κοστίσει ακριβά στις επόμενες δημοσκοπήσεις, καθώς θα σημάνει ένα νέο γύρο εσωστρέφειας στο χώρο, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση.

Η μάχη της επιβίωσης στην κεντροαριστερά μόλις άρχισε όπως και ο πόλεμος φθοράς που μεταξύ των κομμάτων για το ποιος τελικά θα βγει κερδισμένος από την πολυδιάσπαση του χώρου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς

Επισημοποιήθηκε η ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, από τον γ’ αντιπρόεδρο του Βουλής Αθ. Μπούρα, και καταχωρίστηκε στα πρακτικά, η δήλωση για την ίδρυση της 11μελούς Κ.Ο., την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε επίσης, ότι ορίζει ως γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς την κ. Πέτη Πέρκα (Φλώρινας) και ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους κ.κ. Ευκλ. Τσακαλώτο (Β1 Β.Τ. Αθηνών) και Νάσο Ηλιόπουλο (Α’ Αθηνών).

Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», ο κ. Χαρίτσης όρισε ως εισηγητή της Κ.Ο. «Νέα Αριστερά» τον κ. Δ. Τζανακόπουλο, και ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης όρισε ως εκπρόσωπό του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

Με την προσθήκη της ΚΟ «Νέα Αριστερά», η Βουλή διαθέτει πλέον εννέα κοινοβουλευτικές ομάδες: Ν.Δ. 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, Κ.Ο. Σπαρτιάτες 11, Κ.Ο. Νέα Αριστερά 11, Κ.Ο. Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

“Φλερτ” Τσακαλώτου με το ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει μεγάλο έλλειμα αξιοπιστίας, κάτι το οποίο βέβαια αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για το κόμμα της Κουμουνδούρου:

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για να προσθέσει ότι «υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση» είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε λέγοντας ότι για να συζητήσει κάποιος μαζί σου και να μπορείς να βάλεις όρους στη συνεργασία «πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει. Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)»

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ήταν κι εκείνος στο πάνελ της συζήτησης και ανέφερε ότι πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε να μην μείνει κανείς απομονωμένος την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

«Εγώ πιστεύω ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τις ευρωεκλογές είναι ο χώρος γενικώς της κεντροαριστεράς να κρατήσουμε την αντιπαράθεση σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να μην κόψουμε κάθε επαφή και επικοινωνία για μετά τις ευρωεκλογές». Φαίνεται ότι τόσο η “Νέα Αριστερά” όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν “λοκάρει” τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο και τα μεταξύ τους θα τα δουν αφού πρώτα τελειώσουν με το κόμμα της “πρώτης φοράς αριστερά”.

Ο Κασσελάκης πάει διακοπές;

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται ότι θα κάνει Χριστούγεννα ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του η οικογένεια Κασσελάκη, ο Στέφανος, ο σύζυγός του Τάιλερ και οι δύο γονείς θα ταξιδέψουν στις 23 Δεκεμβρίου για τις ΗΠΑ και θα μείνουν εκεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και την αλλαγή του χρόνου.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάει ταξίδι για να “γεμίσει” τις μπαταρίες του και να περάσει όμορφες γιορτινές ημέρες κοντά στους αγαπημένους του και μακριά από τον πόλεμο της αριστεράς που έχει ξεσπάσει μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα