Ινστιτούτο ομορφιάς εξαπατούσε τις πελάτισσες και τις παραμόρφωνε με “μαϊμού” botox και υλικά αμφιβόλου προελεύσεως! – Σοκάρουν οι φωτογραφίες των θυμάτων!

Τρεις νέες δικογραφίες για το ινστιτούτο ομορφιάς που με δόλωμα πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν γνωστές παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης εξαπατούσε και συνεχίζει να εξαπατά συστηματικά τους πελάτες του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.

Παραμορφωμένα πρόσωπα από ενέσιμα υλικά αμφίβολης ποιότητας και άγνωστης προέλευσης σε τιμή ευκαιρίας. Επεμβάσεις αισθητικής και ιατρικές πράξεις από δήθεν πλαστικούς χειρουργούς. Δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή των ανυποψίαστων πελατών. Απώλειες μεγάλων χρηματικών ποσών και απειλές κατά όσων τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν. Ξυλοδαρμοί και απαγωγές πρώην υπαλλήλων που επιχειρούσαν να πουλήσουν δικές τους αντίστοιχες υπηρεσίες. Και αυτή είναι μόνο μια μικρή περίληψη από τον τρόπο δράσης του διαβόητου ινστιτούτου ομορφιάς που λειτουργεί με μεθόδους μαφίας και παρά τις δεκάδες καταγγελίες και τη δημοσιοποίησή τους συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και μάλιστα εν όψει των φετινών Χριστουγέννων διαφημίζει μέσω των social media προσφορές για «θαυματουργές» θεραπείες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αναζητώντας τα επόμενα θύματά του.

Η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ, που εκπροσωπεί δεκάδες θύματα του εν λόγω κέντρου αισθητικής, δηλώνει στο protothema ότι «οι μηνύσεις κατά των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης επιχείρησης και των συνεργατών τους βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης και γίνεται προσπάθεια να συσχετιστούν με άλλες παρόμοιες υποθέσεις κατά των συγκεκριμένων υπευθύνων ώστε σύντομα να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Όσο όμως καθυστερεί αυτή η διαδικασία, η δημόσια υγεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο».

paramorfoseis_10
Παραμορφώσεις, οιδήματα, λοιμώξεις και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις υπέστησαν τα θύματα του ινστιτούτου ομορφιάς

«Μην πεθάνεις, μαμά»

Στη πρώτη δικογραφία αναφέρεται ότι η παθούσα επισκέφτηκε τα γραφεία του κέντρου αισθητικής στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Απριλίου του 2022, με σκοπό να βελτιώσει το οβάλ του προσώπου της.

Η τότε διευθύντρια του ίδιου ινστιτούτου στην Αθήνα παρουσίασε την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ως την καλύτερη πλαστική χειρουργό που διενεργεί τις καλύτερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής όχι μόνο στα ιατρεία του συγκεκριμένου κέντρου αισθητικής, αλλά και σε πολύ γνωστές ιδιωτικές κλινικές.

Η παθούσα αναφέρει στην καταγγελία της ότι η δήθεν πλαστική χειρουργός την προσέγγισε πολύ φιλικά διαβεβαιώνοντάς την ότι με «το αποτέλεσμα που θα σου κάνω θα έχεις το καλύτερο πρόσωπο, που μόνο εγώ μπορώ να φτιάξω και κανένας άλλος».

«Ξεκίνησε λοιπόν να μου κάνει θεραπείες με πεπτίδια, αλλά δυστυχώς δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Το επόμενο βήμα στο οποίο με οδήγησε ήταν να βάλω ίνες στο πρόσωπο και να προστεθεί λίπος, που έπαιρνε με σύριγγες η ίδια από τους γλουτούς μου, ώστε να το εγχύσει στο πρόσωπο σε σημεία όπου υπήρχαν ατέλειες. Για τις διαδικασίες αυτές, μου ζητούσαν από κοινού

με τους συνεργάτες της στο “ιατρείο” τεράστια ποσά, γιατί δήθεν θα έβαζαν τις καλύτερες ίνες, τις πιο ακριβές, που δεν θα μου δημιουργούσαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της εξέτασης λέγοντάς μου “καλά που το βρήκα αυτό, καθώς πρέπει να γίνει άμεση επέμβαση και αν δεν κάνεις αυτές τις ενέσιμες θεραπείες που θα σου προτείνω είναι βέβαιο ότι θα πάθεις καρκίνο».

Για να διασφαλίσει ότι η πελάτισσα δεν θα… πάθαινε καρκίνο, της ζήτησε χρηματικά ποσά των 10.000 και 15.000 ευρώ. Η καταγγέλλουσα πανικοβλήθηκε και υπό τον φόβο ότι θα πάθει καρκίνο από τις κύστες έκανε τις θεραπείες, τις οποίες και πλήρωσε αδρά. Οταν ήρθε η ώρα να της κάνουν τον υπέρηχο για να δει η «κορυφαία πλαστικός» αν εξαλείφθηκαν οι κύστες,
της απάντησε ότι «δυστυχώς δεν εξαλείφθηκαν όλες» και ότι έπρεπε να γίνουν περισσότερα ενέσιμα.

«Με λίγα λόγια έδωσα συνολικά πάνω από 40.000 ευρώ, τα οποία, όπως μου επεσήμανε η ίδια η “πλαστική χειρουργός” αλλά και οι συνεργάτες της έπρεπε να προπληρωθούν για να τα φέρει ο περιβόητος προμηθευτής. Τον Μάιο του 2022 μου εφάρμοσε τις θεραπείες για τις επικίνδυνες κύστες. Αμέσως πρήστηκα και μου συνέστησε να πάρω Medrol. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά αλλά ήταν μόνο η αρχή».

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις της, οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου την αγνοούσαν επιδεικτικά. Οταν τελικά κατάφερε να κλείσει δεύτερο ραντεβού, έπειτα από καιρό, αφελώς δέχτηκε να της παράσχουν νέες θεραπείες, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να παραμορφωθεί το πρόσωπό της. «Πρήστηκε ολόκληρο το πρόσωπό μου, δεν μπορούσα να φάω, να ανοίξω το στόμα μου, να μιλήσω,
να έχω αίσθηση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, έκλαιγα από τους πόνους και δεν με έπιαναν τα παυσίπονα. Τα ανήλικα παιδιά μου, που με έβλεπαν σε αυτή την κατάσταση έκλαιγαν και μου έλεγαν: “Μην πεθάνεις, μαμά”».

paramorfoseis_4
Δυσμορφίες, μολύνσεις αλλά και μαφιόζικη συμπεριφορά καταγγέλλουν πελάτες του ινστιτούτου αισθητικής
paramorfoseis_5
paramorfoseis_3
paramorfoseis_6

Μόλυνση από ψευδομονάδα

Στη δεύτερη δικογραφία το θύμα, ένας 50χρονος άνδρας, αγόρασε ένα κουπόνι για την παροχή υαλουρονικού και μπότοξ προσώπου, αξίας 190 ευρώ, αλλά όταν επισκέφτηκε το ινστιτούτο οι υπάλληλοι τον έπεισαν να αγοράσει επιπλέον υπηρεσίες. Στο ραντεβού εμφανίστηκε μπροστά του η ιδιοκτήτρια της κλινικής η οποία παρουσιάστηκε ως κορυφαία δερματολόγος και πλαστική χειρουργός.

«Με έπεισε να μου βάλει νήματα στο πρόσωπο για καλύτερο αποτέλεσμα. Η επέμβαση για τα νήματα έγινε στις 16 Ιουνίου του 2022 από την ίδια μέσα στο “ιατρείο” με βοηθό τον σύζυγό της. Οταν έφυγα από την επέμβαση, είχα πλέον τεράστιες ουλές κάτω από τα αυτιά και παραμορφώσεις στις παρίες μου. Μου είπαν να μην ανησυχώ και ότι όλα αυτά θα περάσουν σε πέντε ημέρες. Τις επόμενες ημέρες όμως έγινα προδήλως χειρότερα, πρήστηκα και είχα πόνους. Τελικά κάποια στιγμή που τη βρήκα μου είπε να παίρνω Brufen και Medrol και ότι έτσι θα γίνω καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έβλεπα καμία διαφορά στην κατάστασή μου ούτε μετά από δύο μήνες». Τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν και η κατάστασή του είχε παρουσιάσει μικρή βελτίωση, του πρότειναν να κάνει υαλουρονικό στις ρινοπαρείες αφού είχε ταλαιπωρηθεί από τα νήματα. «Αφελώς δέχτηκα και αφού μου το εφάρμοσε πάλι η ίδια “γιατρός” άρχισα να πρήζομαι και να έχω απίστευτη δυσφορία. Μετά από τέσσερις ημέρες το πρήξιμο από την αριστερή ρινοπαρειακή ρυτίδα άνοιξε και άρχισε να τρέχει πύον και αίμα. Η μικροβιολογική εξέταση έδειξε μόλυνση από ψευδομονάδα, άκρως επικίνδυνη για τη ζωή μου».

Οι «ειδικοί γιατροί»

Το τρίτο θύμα αναφέρει στη μήνυσή της ότι πήγε για θεραπεία υαλουρονικού οξέος και μπότοξ, την οποία πλήρωσε 200 ευρώ. Οι υπάλληλοι του κέντρου αισθητικής την έπεισαν να αγοράσει ένα ακόμη πρόγραμμα «για σύσφιξη της χαλάρωσης στην περιοχή του λαιμού» αξίας 600 ευρώ, λέγοντάς της όμως ότι η πραγματική του αξία ήταν 1.800 ευρώ. Το θύμα άρχισε να διαμαρτύρεται
για πόνους στην περιοχή όπου της είχαν γίνει οι ενέσεις το ίδιο βράδυ που τις έκανε.

Μετά από δέκα ημέρες, όμως, παρουσιάστηκε ένα μεγάλο πρήξιμο στις δύο πλευρές γύρω από το στόμα. Οταν επέστρεψε στο κέντρο αισθητικής για το επαναληπτικό μπότοξ και τους είπε τι της συμβαίνει, οι υπάλληλοι την ειρωνεύτηκαν και της απάντησαν ότι δεν έχει καμία σχέση αυτό που έπαθε με το μπότοξ και το υαλουρονικό, ότι κάτι άλλο της συμβαίνει και καλύτερα να πάει αλλού να το ψάξει.

Εκείνη ζήτησε να της επιστραφούν τα χρήματά της και μαζί με άλλες δύο πελάτισσες έκαναν φασαρία γιατί οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους τα δώσουν, με τη δικαιολογία ότι το λογιστήριο ήταν κλειστό.

«Για να μας ξεφορτωθούν, προφανώς, μας έδωσαν μια υπεύθυνη δήλωση ότι μετά τις γιορτές θα μας τα επιστρέψουν, όμως δεν πήραμε ποτέ πίσω τα χρήματά μας», διευκρινίζει.

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά άρθρα