Ανατριχιαστικά στοιχεία στην υπόθεση θανάτου του 19χρονου από τα Σπάτα – Η “μαύρη μαγεία” και το “σκηνικό θανάτου” του νεαρού φοιτητή

Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στη δημοσιότητα από την εκπομπή “Φως στο Τούνελ” με την Αγγελική Νικολούλη για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, στις 14 Ιουλίου 2022 στα Σπάτα. Ο φοιτητής είχε βρεθεί κρεμασμένος μέσα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, έχοντας τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε ο πατέρας του Νικόλα και ο δικηγόρος της οικογένειας, φαίνεται ότι ο νεαρός είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, αφού προτού κρεμαστεί ο νεαρός είχε στραγγαλιστεί. «Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστούν το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας, προκύπτει σε περιπτώσεις στραγγαλισμού», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας ενώ πρόσθεσε ότι «Οι πτωματικές υποστάσεις στα κάτω άκρα και στη ραχιαία επιφάνεια του σώματος, υποδηλώνουν ότι το άτομο παρέμεινε σε απαιώρηση για αρκετές ώρες. Κάτι που δείχνει ότι ο 19χρονος πιθανότατα να έχασε την ζωή του από το προηγούμενο βράδυ».

Ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας μετά την μήνυση της μητέρας, τον διορισμό ως τεχνικού συμβούλου τον ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση για αυτοψία στο χώρο, ενώ προχωρά και σε μήνυση εναντίον αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Το σκηνικό θανάτου του 19χρονου
Ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Ηροδότου, ανέφερε για τον θάνατο του 19χρονου ότι: «Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία».

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις από τις αρχές: «Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Το ορφανό αποτύπωμα στο δωμάτιο του 19χρονου και ο σφιχτός κόμπος στα χέρια του

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, Ανδρέας Ηροδότου, στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή υπήρξε ένα ορφανό αποτύπωμα που δεν έχει ταυτοποιηθεί: «Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του». Σημειώνει δε ότι είναι περίεργο που ειδοποιήθηκαν τόσο η αστυνομία, όσο η πυροσβεστική, ένας κλειδαράς και το ΕΚΑΒ, λες και γνώριζαν ότι είχε συμβεί κάτι κακό.

Η παρέα του 19χρονου φοιτητή λέει ότι ήταν μαζί με τον νεαρό

Κοπέλα από την παρέα του 19χρονου μίλησε για τον νεαρό λέγοντας ότι ήταν σε καλή κατάσταση και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα συμβεί κάτι κακό. Επίσης, δεν της είχε αναφέρει τίποτα για το τελετουργικό της μεγαλύτερης πανσελήνου του χρόνου, στις 13 Ιουλίου. «Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου, με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Πεινούσε και είχε φάει στο σπίτι που βρεθήκαμε παρέα, σουβλάκια».

«Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε και ότι ήταν μάγος. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στην μαγεία…».

Η κοπέλα αναφέρει ότι ο νεαρός φοιτητής ήταν ένα καταπιεσμένο παιδί που είχε άσχημη σχέση με τη μητέρα του: «Τσακωνόταν με την μητέρα του από όταν είμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…».

Διαψεύδει ο κλειδαράς ότι εκείνος ξεκρέμασε το παιδί

Ο κλειδαράς που κλήθηκε στο σπίτι είπε: «Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και μπήκα από την αυλή στην κουζίνα για να ανοίξω την πόρτα στην μητέρα και στον αδερφό του. Η μάνα έφυγε τρέχοντας προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Στην αρχή είπε ότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειδωμένη αλλά μετά φώναξε ότι την άνοιξε. Αυτή μπήκε πρώτη στο δωμάτιο και εγώ άνοιξα στους αστυνομικούς. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι».

«Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…», παραδέχεται ο κλειδαράς.

Ήταν έγκλημα λέει ο πατέρας του 19χρονου
«Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτομαι το Νικόλα», παραδέχεται συντετριμμένος ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα. «Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κ. Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή».

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί», συμπληρώνει ο πατέρας και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Με το που μπαίνω, βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;».

Σχετικά άρθρα