Στα χέρια των αρχών ο 18χρονος δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό στο Ρέντη “Ένα λάθος έκανε, θα τον κρεμάσουμε;” λέει ο πατέρας του

Συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, ένας 18χρονος νεαρός οπαδός που κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά με φωτοβολίδα τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στην περιοχή του Ρέντη. Ο νεαρός ήταν μέσα στα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί αλλά αφέθησαν ελεύθερα και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη του μέσα από μαρτυρίες που συγκέντρωσε κατά την έρευνα της υπόθεσης, ενώ ο 18χρονος μετά την σύλληψη του παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που έριξε την φωτοβολίδα που πέτυχε τον άτυχο αστυνομικό στο μηρό. Στην συνέχεια, όπως είπε στους αστυνομικούς, επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους χούλιγκαν που συμμετείχαν στην επίθεση.

Όσο για το πως προμηθεύτηκε τη φωτοβολίδα, ο 18χρονος υποστήριξε ότι του την έδωσε ένα άτομο έξω από το γήπεδο, ο οποίος του έδειξε πώς να τη χρησιμοποιήσει. Έκτοτε οι αρχές αναζητούν τον κάτοχο της φωτοβολίδας καθώς, όπως φαίνεται, ήταν μαζί με κάποια ακόμη άτομα υπεύθυνοι για τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Ρέντη και είχαν ως αποτέλεσμα τον ιδιαίτερα βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ.

“Έκανε ένα λάθος ρε μ…ες πρέπει να τον κρεμάσουμε!” λέει ο πατέρας του δράστη

Ο πατέρας του 18χρονου δράστη, ο οποίος πριν λίγο καιρό έχασε το ένα από τα τρία του παιδιά, μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1, και δήλωσε ότι αν το παιδί του είναι υπεύθυνο για τον τραυματισμό θα πρέπει να τιμωρηθεί.
«Πρώτο και κύριο να γίνει καλά ο αστυνομικός. Να τιμωρηθεί όποιος το έχει κάνει. Το έχει κάνει το παιδί μου; Να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασέρνουν, ούτε σε συνδέσμους ήταν το παιδί, τίποτα. Και εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου και το παιδί μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθα κάτι φίλους τους από Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Που έμπλεξαν, τι έκαναν, τι να σας πω; Είναι πολύ καλό παιδί και σχολείο πήγαινε και δούλευε. Σε τεχνική σχολή πάει, τι να πω, έχω πέσει από τα σύννεφα» είπε ο πατέρας του 18χρονου και συνεχίζει:

«Τους είχαν πιάσει με τους 420. Ήταν ένας από αυτούς, έτσι λένε. Και ο μικρό μου ο γιος ήταν μαζί, και τα δύο μαζί. Τα παρέσυραν από εκεί μέσα, ποιοι είναι αυτοί, που να ξέρω. Να έχεις ένα 18 χρονών παιδί και να έχει μπλέξει, δεν ξέρω εγώ το παιδί μου; Ούτε σε συνδέσμους είναι. Επειδή έχουμε χάσει ένα παιδί που ήταν Ολυμπιακός, έχουμε γίνει όλοι Ολυμπιακοί. Σε τροχαίο το 2012 έχω χάσει το μεγάλο μου παιδί. Φαντάσου μια οικογένεια να έχει δύο. Ο ένας στο χώμα και ο άλλος στη φυλακή. Για έλα στη θέση τη δική μου. Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί, αν το έχει κάνει ο γιος μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι. Έκανε ένα λάθος ρε μ…ες πρέπει να τον κρεμάσουμε! Ένα λάθος έκανε. Που μπλέξανε».

Λίγο αργότερα ο πατέρας του 18χρονου είναι κατηγορηματικός για τη σχέση του παιδιού του με τις ομάδες οπαδικής βίας: «Οχι αγόρι μου, όχι. Να βάλω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, στο λέω δεν ήταν. Πήγαινε στο γήπεδο όπως πήγαινα και εγώ και η μάνα του και τα αδέλφια του». «Ο γιος μου λέει είχε μια πορτοκαλί φωτοβολίδα, πιο μικρή από αυτή που δείχνουν στο πόδι του ανθρώπου. Δεν ήταν δικιά του, του την έδωσαν. Εκτός αυτού, η φωτοβολίδα από τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν είναι αυτή. Ο γιος μου λέει είχε μια πορτοκαλί, ήταν πιο μικρή από αυτή που δείχνουν στο πόδι του ανθρώπου. Έτυχε και την πήρε ο άλλος. Ένας βλάκας είναι αν το πήρε και δεν του «έκοψε», τι είναι έξυπνος;»
Όσο για τη μητέρα του 18χρονου δήλωσε ότι παίρνει χάπια για να κοιμηθεί: «Χάλια. Εμείς πριν 10 χρόνια ζήσαμε άλλο. Το ίδιο είναι πράγμα είναι, σαν να έχει πεθάνει το δεύτερο παιδί. Χάλια είναι η μητέρα του. Με αγωγή για να κοιμηθεί» ενώ για την ομολογία του γιού του παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες: «Εντάξει ομολόγησε, πώς ομολόγησε; Ούτε δικηγόρο είχε ούτε τίποτα. Ομολόγησε. Το έδειραν το παιδί; Τι να σου πω, δεν ξέρω… Ζήτησε συγγνώμη από τον άνθρωπο και έκλαιγε με τον αδελφό του νομίζω».

Σχετικά άρθρα