Σκύλοι κατασπάραξαν 50χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη – “Τα σκυλιά μου δεν ήταν επιθετικά” λέει ο ιδιοκτήτης που συνελήφθη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια συνελήφθη από τις αρχές ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών που σκότωσαν μετά από δεκάδες δαγκωματιές μια άτυχη 50χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

Το φρικιαστικό γεγονός έγινε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Νεοχωρούδας. Τρία τσομπανόσκυλα που κρατούνταν μέσα σε φράχτη ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πλησίασαν την αυλή του σπιτιού της άτυχης γυναίκας και της επιτέθηκαν βάναυσα, καταφέροντας δαγκωματιές σε ολόκληρο το σώμα της και αφαιρόντας τη ζωή της. Όταν έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή και η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη των σκύλων. Η άτυχη γυναίκα που βρήκε μαρτυρικό θάνατο αφήνει πίσω της δύο παιδιά.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία και τη μαρτυρία του προέδρου της κοινότητας η 50χρονη γυναίκα «έκανε εργασίες στην αυλή της, κούρευε τα χόρτα και έκοβε τα δέντρα με συνεργείο. Μάθαμε ότι κάποια στιγμή βγήκε έξω να πετάξει κλαδιά και της επιτέθηκαν τα σκυλιά από το γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε αν πήδηξαν τα κάγκελα ή βρήκαν κάποια πόρτα ανοιχτή και μπήκαν στην αυλή. Ήταν άγρια σκυλιά και τα φοβόσουν. Οι εργάτες ίσως φορούσαν ακουστικά για τον θόρυβο και δεν άκουσαν τις φωνές της».

“Τα σκυλιά άνοιξαν τρύπα στην αυλή” λέει ο 37χρονος ιδιοκτήτης τους

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κόστισαν τη ζωή στην άτυχη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά έσκαψαν τρύπα και βγήκαν κάτω από τον προστατευτικό φράχτη που είχε γύρω τους: «Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα άνοιγαν τρύπα και θα έβγαιναν έξω από την αυλή» φέρεται να είπε ο συλληφθής στους αστυνομικούς.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δε φαίνεται να έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος τελικά του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, με το σκεπτικό ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των σκύλων στον προαύλιο χώρο. Μάλιστα βάσει των μαρτυριών των γειτόνων αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα σκυλιά απέδρασαν και έκοβαν βόλτες έξω από τον χώρο, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα,

Τα σκυλιά ήταν εκπαιδευμένα και δεν ήταν επιθετικά

«Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά. Βγήκαν από μια τρύπα στην αυλή» ισχυρίστηκε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τσοπανόσκυλων. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του:

«Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμενη. Έχει περίφραξη ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή, και τα σκυλιά ήτανε ασφαλή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον φράχτη, 30 εκατοστών από την οποία διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν προβλεπόμενα. Υπήρχαν τα σωστά μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά. Ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες και σχεδόν κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν σκυλιά εκπαιδευμένα και με σωστή συμπεριφορά».

Σχετικά άρθρα