Γυναίκα στρατιώτης του Ισραήλ έμεινε ακίνητη, μέσα στη λίμνη από το αίμα της, έχοντας γύρω της τους νεκρούς συντρόφους της, περιμένοντας για 4 ώρες τη χαριστική βολή

Μια Ισραηλινή στρατιώτης αποκάλυψε ότι πυροβολήθηκε 12 φορές από μαχητές της Χαμάς και χρειάστηκε να παραμείνει ακίνητη και να προσποιηθεί τη νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας γύρω της τα πτώματα των φίλων της και περιμένοντας να της ρίξουν τη χαριστική βολή.

Η ανθυπολοχαγός Eden Ram, σε ανάρτηση που έκανε μιλώντας για την ανατριχιαστική περιπέτειά της, είπε ότι βρισκόταν ακίνητη ανάμεσα στους νεκρούς φίλους της «περιμένοντας την τελευταία σφαίρα». Το Ισραήλ είπε ότι 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν την 7η Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Nova, και περισσότεροι από 200 όμηροι οδηγήθηκαν στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς.

H στρατιώτης ξεκίνησε λέγοντας ότι: “Αυτή είναι λοιπόν η ιστορία μου, η ταινία τρόμου που έζησα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.” Στη συνέχεια, η Ανθυπολοχαγός είπε ότι είχε παγιδευτεί σε ένα δωμάτιο μαζί με έξι από τους συναδέλφους της αφού την είχαν πυροβολήσει στο πόδι. Οι επτά στρατιώτες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να περιμένουν μέχρι η Χαμάς να περάσει από κάθε πόρτα ασφαλείας μέχρι να φτάσουν τελικά στα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού, εξαπολύοντας πυρά εναντίον τους.

“Σε όλη αυτή τη διάρκεια δεν ήμουν σίγουρη αν ήμουν νεκρή ή ζωντανή, ένιωθα νεκρή, αλλά μπορούσα ακόμα να δω, να άκουσω και να νιώσω. Περίμενα την τελευταία σφαίρα που θα με χτυπούσε και θα με σκότωνε, αλλά δεν ήρθε ποτέ”, έγραψε η στρατιώτης.

Περιγράφοντας αυτό που νόμιζε ότι θα ήταν οι τελευταίες της στιγμές η γυναίκα είπε ότι βρισκόταν σε μια λίμνη αίματος ανάμεσα στα σώματα των φίλων της για τέσσερις ώρες καθώς οι τρομοκράτες έλεγχαν τα πτώματα. Ενώ βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου, ένιωσε ξαφνικά την ανάσα της φίλης της, Σαχάρ, που επίσης επέζησε της επίθεσης.

“Έβγαλε τη στολή της για να μου δώσει τις πρώτες βοήθειες. Άρχισα να αγγίζω όλο μου το σώμα για να δω πού με χτύπησαν, πόσο αιμορραγώ και πόσο χρόνο έχω να ζήσω. Ένιωσα ότι πέθαινα”, έγραψε η στρατιώτης.

«Στη συνέχεια, μετά από τέσσερις ώρες παντελούς ακινησίας, ενώ πονούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να πω ούτε λέξη, ήρθαν άγγελοι να με σώσουν. Με πήγαν στο νοσοκομείο Soroka (στη Μπερ Σεβά) και στο δρόμο αμέσως ζήτησα να τηλεφωνήσω στην οικογένειά μου και να τους πω ότι ήμουν ζωντανή ενάντια σε όλες τις πιθανότητες», περιγράφει συγκινημένη η νεαρή στρατιώτης.

Οι πρώτες 48 ώρες στο νοσοκομείο ήταν εξαντλητικές καθώς υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή της, ενώ οι γιατροί την κρατούσαν για μέρες σε βαριά καταστολή, εξαιτίας των τραυμάτων της.

Η ανθυπολοχαγός Eden Ram έχει πλέον συνέλθει, τα τραύματα στο σώμα της έχουν υποχωρήσει και ήδη κατάφερε να περπατήσει ξανά. Μάλιστα έλαβε και βραβείο από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog για την ανδρεία που υπέδειξε στις 7 Οκτωβρίου. Το θέμα είναι πότε θα καταφέρει να γιατρέψει και τα τραύματα στην ψυχή της και να αφήσει αυτόν τον κακό εφιάλτη που έζησε πίσω της.

Σχετικά άρθρα