Στην δεύτερη θέση η Ελλάδα ανάμεσα στις καλύτερες κουζίνες στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas – Πως κέρδισε τους καλοφαγάδες η μεσογειακή διατροφή

Ντάκος, κοκορέτσι και γιουβέτσι αποθεώνονται από τον παγκόσμιο οδηγό διατροφής Taste Atlas, ενώ η χώρα μας φιγουράρει στην δεύτερη θέση, μόλις ένα πόντο πίσω από την Ιταλία και την Ιαπωνία που ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση της λίστας.

Έτσι, ο οδηγός φρόντισε να καταγράψει συνολικά 395.205 (271.819 έγκυρες) αξιολογήσεις πιάτων βάσει των οποίων προέκυψαν οι κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο. Η Ιταλία και η Ιαπωνία κατέγραψαν την ίδια μέση βαθμολογία, αλλά η Ιταλία κατέλαβε και φέτος την πρώτη θέση λόγω της υψηλότερης βαθμολογίας του πιάτου της με την καλύτερη βαθμολογία – της πίτσας. Η τρίτη κουζίνα με την καλύτερη βαθμολογία είναι η ελληνική

Η μεσογειακή διατροφή πήρε άριστα, σύμφωνα με το Taste Atlas, αφού ο ντάκος, είναι το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 4,61 ενώ στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια. Τα άλλα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι το γιουβέτσι (64 θέση), ο γύρος (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση).

Πηγή: Taste Atlas

Σχετικά άρθρα