Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι υπέρ της ελευθερίας των ομόφυλων ζευγαριών να ζουν όπως επιθυμούν, όμως λέει όχι στην τεκνοθεσία τους

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος μίλησε για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, την τεκνοθεσία, της νέες ταυτότητες και την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του Αντ1.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας», τονίζοντας πως «ένα παιδί που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες τι δικαιώματα θα έχει».

Όσον αφορά στα επεισόδια του Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού και στα φαινόμενα οπαδικής βίας που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος είπε ότι:

«Πρέπει να πάμε πάνω στο πρόβλημα και να το λύσουμε. Θα ακολουθήσουν και χειρότερα πράγματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την Παιδεία μας. Πηγαίνετε σήμερα σε ένα σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης… Απογύμνωσαν τα σχολεία». «Δεν πετύχαμε να φέρουμε τους νέους στην Εκκλησία».

Αναφορικά με τη στήριξη στους νέους της κοινωνίας μας είπε πως «θα προτείνω στη Σύνοδο τη συνεργασία Εκκλησίας και κράτους, ώστε να δοθούν εκτάσεις της Εκκλησίας προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές και να στεγαστούν νέοι φοιτητές με βάση κριτήρια οικογενειακής κατάστασης».

Μιλώντας για τις νέες ταυτότητες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραδέχτηκε ότι «εγώ έχω βγάλει νέα ταυτότητα», τονίζοντας πως «και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ομάδες με πιο στενά μυαλά, όμως όποιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη οικογένεια μπορεί να αποχωρήσει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και την δράση του πατέρα Αντώνιου. Όπως είπε χαρακτηριστικά είχε μιλήσει στον πατέρα Αντώνιο και του είχε αναφέρει ότι «δεν είναι σωστή η πορεία του», πριν γίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του. Κι ενώ η υπόθεση έχει πάρει την οδό της δικαιοσύνης, ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχτηκε ότι ο πατέρας Αντώνιος «Είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω».

Σχετικά άρθρα