Αναισθησιολόγος σκότωσε τη σύζυγό του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα παιδιά τους και έκανε ότι προσπαθούσε να τη σώσει όταν ήρθε η αστυνομία

Ένας αναισθησιολόγος πίστευε ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα, αφού σκότωσε τη γυναίκα του και έπειτα προσποιήθηκε ότι προσπαθούσε να τη σώσει όταν μπήκαν στο σπίτι οι αρχές και σχεδόν τα είχε καταφέρει, όμως το ημερολόγιο της γυναίκας του, τη βοήθησε, ακόμη και νεκρή, να πει την αλήθεια για όσα έζησε δίπλα του.

Τα λόγια του ημερολογίου της Μaria Muñoz από το Τέξας έγιναν το βασικό μέρος της μαρτυρίας στη δίκη της δολοφονίας της, βοηθώντας να πείσει τους ενόρκους ότι σκοτώθηκε από τα χέρια του συζύγου της.

Ο θάνατος της Maria Muñoz φαινόταν να είναι αυτοκτονία από υπερβολική δόση χαπιών με την πρώτη ματιά, αλλά οι σελίδες στο ημερολόγιο που κατέγραφε όσα ένιωθε δείχνουν ότι δεν είχε σκέψεις αυτοκτονίας. Αντίθετα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι ήταν γυναίκα που ανυπομονούσε να προχωρήσει τη ζωή της, μακριά από τον άντρα της, αφού ενώ τον αγαπούσε βαθιά εκείνος την είχε απατήσει με μια άλλη γυναίκα. Η Maria βρήκε κάποια αεροπορικά εισιτήρια με το όνομα του συζύγου της και μιας άλλης γυναίκας και συνδέοντας τα γεγονότα που συνέβαιναν τον τελευταίο καιρό δεν άργησε να καταλάβει ότι ο αγαπημένος της σύζυγος δεν της ήταν πλέον πιστός. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν περνώντας από το σπίτι της συγκεκριμένης γυναίκας είδε το αυτοκίνητο του άντρα της παρκαρισμένο.

Η Muñoz καβγάδισε έντονα με τον σύζυγό της, Pellot και μάλιστα εκείνος έγινε ιδιαίτερα βίαιος αφού έσπασε με τη γροθιά του το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και την γρονθοκόπησε. Η γυναίκα, αφού αρχικά αναρωτιόταν για το πως θα αντιμετώπιζε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η σχέση τους, αποφάσισε ότι, μετά από αυτό το γεγονός, δεν μπορούσε πλέον να ζει μαζί του και ότι το καλύτερο ήταν να του ζητήσει διαζύγιο, προκειμένου να προχωρήσει και εκείνη τη ζωή της.

Το επόμενο πρωί, η Muñoz έστειλε μήνυμα στον σύζυγό της για πρόσληψη δικηγόρου διαζυγίου και εκείνος απάντησε: «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ελάχιστη παρέμβαση δικηγόρου. Είναι πάρα πολλά χρήματα». Αλλά αργότερα της έστειλε ένα email ζητώντας να κάτσει να μιλήσει χωρίς να διαφωνήσει «καρδιά με καρδιά». «Είμαι τόσο λυπημένος που πονάω μέσα μου», έγραψε στο email. Το ζευγάρι συμφώνησε να συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας, όμως η συνάντηση δεν πήγε όπως περίμενε η Muñoz.

Ο Pellot τηλεφώνησε στην αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, για να αναφέρει ότι η επί 10 χρόνια σύζυγός του δεν ανταποκρίνεται και ότι μπορεί να πήρε υπερβολική δόση με χάπια. Στο σπίτι βρίσκονταν τα δύο παιδιά τους, οι μικροί γιοί του ζευγαριού.

Maria Eugenia Muñoz και Joel Pellot
Ο Pellot απατούσε τη γυναίκα του τα τελευταία δύο χρόνια με μια γυναίκα από τη δουλειά. CBS News
Maria Eugenia Muñoz
Η Maria Eugenia Muñoz σκοτώθηκε με θανατηφόρα ένεση από τον σύζυγό της. CBS News

Η αστυνομία βρήκε ύποπτη τη συμπεριφορά του Pellot και την εξήγηση των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο της συζύγου του. Ο άντρας ίδρωνε πολύ και δεν μπορούσε να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις σχετικά με το πότε και πώς βρήκε την Muñoz. Βρήκαν επίσης ένα περιτύλιγμα σύριγγας στο πάτωμα και έναν καθετήρα βελόνας στις σκάλες.

Οι ερευνητές έμαθαν σύντομα ότι ο Pellot απατούσε τη γυναίκα του με μια γυναίκα από τη δουλειά, την Janet Arredondo. Η παράνομη σχέση μετρούσε δύο χρόνια και μάλιστα το τελευταίο διάστημα έμενε μαζί της. O Pellot αρκετά κυνικά είπε στους αστυνομικούς ότι η Muñoz γνώριζε για τη σχέση τους «για πολύ καιρό».

Στη συνέχεια, η αστυνομία πληροφορήθηκε ότι ο ιατροδικαστής δεν βρήκε υπολείμματα χαπιού στο στομάχι της, το περίεργο όμως που βρήκε ήταν ένα μικροσκοπικό σημάδι παρακέντησης στην πτυχή του δεξιού αγκώνα της.

Μικρό σημάδι τσιμπήματος στο εσωτερικό του αγκώνα
Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε υπολείμματα χαπιού στο στομάχι της Muñoz, αλλά παρατήρησε ένα μικροσκοπικό σημάδι τρυπήματος στο δεξί της χέρι. CBS News

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η Muñoz πέθανε από μικτή μέθη, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοκτονίας αφού διαβάζοντας το ημερολόγιο της νεαρής μητέρας και μιλώντας με τους φίλους της συμπέρανε ότι δεν επρόκειτο για μια γυναίκα που ήθελε να πεθάνει.

Μια μέρα πριν πεθάνει, η Muñoz έγραψε: «Τι είναι αυτό που θέλω; #1 Να προχωρήσω μπροστά», σύμφωνα με την εκπομπή ειδήσεων. Το πρώην αφεντικό του Pellot, ο αναισθησιολόγος Dr. John Huntsinger, έμαθε για τα αποτελέσματα της νεκροψίας και κάλεσε τον επικεφαλής ντετέκτιβ για την υπόθεση για να του πει ότι ο Pellot ήταν ύποπτος. Συμβούλεψε μάλιστα τους ερευνητές να κάνουν πλήρη τοξικολογικό έλεγχο.

Τέσσερις μήνες αργότερα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αποκάλυψαν ότι η Muñoz πέθανε από έναν θανατηφόρο συνδυασμό μορφίνης, Demerol, Versed, προποφόλης, κεταμίνης, λιδοκαΐνης και Narcan – σχεδόν όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως στη χειρουργική επέμβαση και αυτά στα οποία θα είχε πρόσβαση ένας αναισθησιολόγος.

Η προποφόλη είναι το μόνο φάρμακο που υπήρχε στο σύστημά της και το οποίο χορηγείται μόνο με ένεση. Υπήρχε τόσο πολύ στο σύστημά της που θα την έκανε να σταματήσει να αναπνέει, σύμφωνα με την έκθεση τοξικολογίας. Ήταν επίσης μια από τις ουσίες που έπαιρνε ο Pellot από τη δουλειά για να τα χρησιμοποιεί για “ψυχαγωγία”, σύμφωνα με την Arredondo, την ερωμένη του.

Ο Τζόελ Πέλοτ γέρνει πίσω στην καρέκλα στο ανακριτικό δωμάτιο
Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του Πέλοτ στην αστυνομία αμέσως μετά το θάνατο της συζύγου του φάνηκαν ύποπτες, είπαν οι ερευνητές. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ LAREDO

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Pellot έριξε πρώτα μερικά από τα ναρκωτικά στο ποτό της Muñoz για να τη ναρκώσει και να την ακινητοποιήσει και στη συνέχεια της έκανε ένεση προποφόλης στο χέρι, περίμενε να δράσει και αφού βεβαιώθηκε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και δεν υπήρχε δυνατότητα ανάνηψης, κάλεσε την αστυνομία, για να τον βρουν να προσπαθεί να την επαναφέρει, όταν πλέον θα ήταν πολύ αργά και οι διασώστες δεν θα μπορούσαν να την σώσουν.

Πηγή: CBS News

Σχετικά άρθρα