Μεθυσμένος 75χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και πεζών που βρέθηκαν στο δρόμο του – Μετά την τρελή καταδίωξη “πιάστηκε” στην Παλλήνη

Ένας 75χρονος οδηγός αυτοκινήτου έσπασε τα κοντέρ των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αφού εντοπίστηκε από την αστυνομία να κινείται στο αντίθετο ρεύμα της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους και του έκαναν σήμα να σταματήσει άλλα ο 75χρονο οδηγός συνέχισε απτόητος την τρελή του πορεία, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες. Μάλιστα η δράση του δεν περιορίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, αφού η καταδίωξη κράτησε μέχρι την Παλλήνη και στο μεσοδιάστημα ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε μπει στις γραμμές του τραμ και σε πεζοδρόμια, καταργώντας στην κυριολεξία τον ΚΟΚ.

Σε όλη τη διαδρομή καταδιώκονταν από υπηρεσιακά οχήματα προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου ατυχήματος, είτε από διερχόμενους οδηγούς που πήγαιναν στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας, είτε από πεζούς που δεν θα περίμεναν να δουν το όχημα να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση ή να οδηγεί στις γραμμές του τραμ.

Η τρελή πορεία του οδηγού τελικά βρήκε τέλος στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς με ασφάλεια. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 75χρονος δράστης σωρείας παραβιάσεων του ΚΟΚ, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων του, ήταν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ. Συνολικά του βεβαιώθηκε πρόστιμο 12.560 ευρώ λόγω των παραβιάσεών του, ενώ το αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 1.160 ημέρες, του αφαιρέθηκαν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες και του κατασχέθηκε το αυτοκίνητο για 400 ημέρες. Επίσης του προστέθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αριθμός ρεκόρ για έναν οδηγό.

Ο 75χρονος οδηγός έχει συλληφθεί και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Πλημμελειοδικείου Αθηνών για να απολογηθεί στον Εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα