Κόλαφος η απάντηση της Ιεράς Συνόδου για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών: Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώθει κηδεμόνας

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος απαντά η Ιερά Σύνοδος στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας των ζευγαριών αυτών, καθιστώντας σαφές ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών αλλά αντιτίθεται γενικά στον πολιτικό γάμο, από τη στιγμή που δεν ευλογείται από την Εκκλησία.

Όσον αφορά στην τεκνοθεσία, η Ιερά Σύνοδος είναι κάθετη στην απόκτηση τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, εξηγώντας ότι τα παιδιά έχουν την έμφυτη ανάγκη και κατ’ επέκτασιν το δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα. Κανένας, όπως αναφέρει, κοινωνικός εκσυγχρονισμός και καμία πολιτική ορθότητα δεν μπορεί να ξεγελάσει τη φυσική ανάγκη των παιδιών για πατέρα και μητέρα με υποκαταστατες λύσεις.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώθει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση.

Η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει ότι διαφωνεί με την ομόφυλη γονεϊκότητα γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα και με τον ομόφυλο γάμο, όπως αναφέρει, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.

Σχετικά άρθρα