Μαλλιά κουβάρια έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια – “Δεν το ψηφίζω” λέει ο Πολάκης – “Θα σε διαγράψω” απειλεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Από αλλού θα περίμενε κανείς να υπάρχουν αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή και αφορά τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών κι από αλλού έρχονται. Μετά τα περί κομματικής πειθαρχίας που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αντιδράσεις των στελεχών που ισχυρίζονταν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο κάμφθηκαν και θεωρήθηκε ότι οι εξηγήσεις που έπρεπε να δοθούν σε σχέση με την τεκνοθεσία κάλυψαν ακόμη και τους πιο συντηρητικούς στη Νέα Δημοκρατία.

Στην αντίπερα όχθη, η Κουμουνδούρου έγινε μαλλιά κουβάρια όταν το πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης διεμήνυσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, σε αντίθεση με την κομματική γραμμή που χάραξε ο ίδιος ο Κασσελάκης, ο οποίος ανέφερε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά είχε αναφέρει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία και θα αφορά στην συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών, όμως, όπως όλα δείχνουν, οι αντιστάσεις που είχε το κόμμα της αριστεράς δεν υπάρχουν πια, αφού χθες ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα, έκανε ξεκάθαρο ότι όποιος δεν το ψηφίσει και “σπάσει” την κομματική πειθαρχία θα βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Έκπληξη προκαλεί η στάση του Παύλου Πολάκη, ενός από τα βασικότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φανατικός υποστηρικτής του Κασσελάκη μέχρι πρότινος. Ο κρητικός πολιτικός έφερε τα πάνω κάτω μέσα στο κόμμα, αφού υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα ο βουλευτής από τα Χανιά της Κρήτης φέρεται να είπε ότι «δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα»

Από την πλευρά του ο Κασσελάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που φημολογείται ότι είχε με τον Πολάκη, τον ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που αρνηθεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών θα αναγκαστεί να τον θέσει εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ λοιπόν περίμεναν ότι θα δημιουργηθεί χάος στο κυβερνών κόμμα, όπου οι συντηρητικές ομάδες αντιδρούν στην περίπτωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τελικά ο χαμός προκλήθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κασσελάκη, αφού άλλαξε τρείς φορές γνώμη για το τι στάση θα κρατήσει, να παραμένει ακλόνητος στην ψήφιση του “καυτού” νομοσχεδίου που προκάλεσε εξωκομματικό πανικό.

Σχετικά άρθρα