Γυναίκα έφαγε τιραμισού που νόμιζε ότι ήταν “vegan” και πέθανε από αναφυλαξία – Για ανθρωποκτονία διώκεται το ζαχαροπλαστείο που της προμήθευσε το θανατηφόρο τιραμισού

Μοιραίο έμελλε να είναι το τιραμισού που θέλησε να φάει μια 20χρονη γυναίκα, φοιτήτρια σχολής μόδας, από την Ιταλία. Η άτυχη Άννα Μπελισάριο έτρωγε σε ταχυφαγείο μαζί με την κολλητή της και διάλεξε να φάει για επιδόρπιο ένα τιραμισού που της είπαν ότι ήταν “vegan”.

Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, το τιραμισού αποδείχθηκε θανατηφόρο για την 20χρονη κοπέλα που ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά, καθώς περιείχε γάλα. Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε με αναφυλακτικό σοκ και δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία εις βάρος των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου που προμηθεύει το φαστφουντάδικο στο οποίο έφαγε το ψευτο-βίγκαν τιραμισού η άτυχη κοπέλα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν καταφέρει να συλλέξουν φαίνεται ότι οι δυο γυναίκες που είναι υπεύθυνες του ζαχαροπλαστείου, μια μητέρα και η κόρη της, κατάφεραν να μπερδέψουν τα τιμολόγια των τιραμισού με γάλα με εκείνα που ήταν για βίγκαν.

Το λάθος της εταιρείας, η οποία μπέρδεψε την γραμμή παραγωγής των απλών τιραμισού με εκείνων για βίγκαν στέρησε τη ζωή στο νεαρό κορίτσι, το οποίο έφαγε το “δηλητηριώδες” τιραμισού, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και πέθανε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα φρόντισε, προτού καταναλώσει το τιραμισού, να ελέγξει την ετικέτα για να είναι σίγουρη ότι δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα από την κατανάλωση γάλακτος. Δυστυχώς όμως η ετικέτα του γλυκού ήταν λάθος και το περιεχόμενο είχε στα συστατικά του γαλακτοκομικά προϊόντα, η κατανάλωση των οποίων ήταν απαγορευτική για το νεαρό κορίτσι.

Αφού η κοπέλα άρχισε να τρώει το γλυκό τιραμισού κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού πήγε αμέσως στην τουαλέτα προσπαθώντας να το βγάλει με εμετό. Παρά την κορτιζόνη που είχε μαζί της, την οποία πήρε αμέσως, η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Η ιταλική αστυνομία στον έλεγχο που διεξήγαγε διαπίστωσε ότι το τιραμισού ευθυνόταν για την κατάληξη της νεαρής κοπέλας. Μάλιστα, με εντολή του υπουργείου Υγείας, το εν λόγο σκεύασμα αποσύρθηκε από την αγορά μετά το περιστατικό με τον θάνατο της νεαρής Άννα Μπελισάριο.

Σχετικά άρθρα