Έπαθε εγκεφαλικό στα 24 της χρόνια η κόρη του ράπερ Snoop Dogg, Cori Broadus – Ποια ήταν τα συμπτώματα που είχε και τι σημαίνει να παθαίνεις εγκεφαλικό σε τόσο νεαρή ηλικία

Η Cori Broadus, κόρη του ράπερ Snoop Dogg, αποκάλυψε ότι ξέσπασε σε κλάματα όταν οι γιατροί της είπαν ότι είχε υποστεί ένα «βαρύ εγκεφαλικό» σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Η Broadus μοιράστηκε τα νέα της με μια φωτογραφία της ξαπλωμένης στο κρεβάτι του νοσοκομείου σε ένα story στο Instagram, ενημερώνοντας τους followers της, ενώ σχολίασε: «Έπαθα ένα σοβαρό εγκεφαλικό. Άρχισα να κλαίω όταν μου το είπαν. Είμαι μόλις 24. Τι έκανα στο παρελθόν μου για να το αξίζω όλο αυτό;»

Οι γιατροί μερικές φορές αναφέρονται στο εγκεφαλικό επεισόδιο ως καρδιακή προσβολή για τον εγκέφαλο. Εμφανίζεται όταν διακόπτεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο.

Απαντώντας σε φίλους που της έστειλαν ευχές στο Instagram, η νεαρή κοπέλα έγραφε: «Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ».

Ο μουσικός και επιχειρηματίας Snoop Dogg, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Calvin Cordozar Broadus Jr, έχει επίσης δύο γιους, τον Corde και τον Cordell, με τη σύζυγό του Shante. Ο ράπερ έγινε διάσημος μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του 1993, Doggystyle – του οποίου η παραγωγή έγινε από τον Dr Dre. Περιλάμβανε σινγκλ επιτυχιών όπως Gin & Juice, Doggy Dogg World, Murder Was The Case και Who Am I? (Ποιο είναι το όνομα μου?).

Είναι επίσης γνωστός για επιτυχίες όπως το Sweat, το Drop It Like It’s Hot και το Signs – μια συνεργασία με τον Justin Timberlake.

Ο Snoop Dogg έχει επίσης καριέρα ηθοποιού – οι κινηματογραφικές του κινηματογραφικές ταινίες περιλαμβάνουν το Training Day και το ριμέικ του 2004 του Starsky & Hutch με τους Ben Stiller και Owen Wilson.

Η κόρη του Cori είναι κι αυτή τραγουδίστρια, η οποία ακολουθεί τη δική της καριέρα με το όνομα CHOC. Έχει δώσει guest φωνητικά σε μερικά από τα κομμάτια του πατέρα της και πέρυσι κυκλοφόρησε το single 4am.

Σημεία και συμπτώματα εγκεφαλικού

Οι γιατροί μερικές φορές αναφέρονται στο εγκεφαλικό επεισόδιο ως καρδιακή προσβολή για τον εγκέφαλο. Εμφανίζεται όταν διαταράσσεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο, μέσω θρόμβου ή αιμορραγίας. Το εγκεφαλικό είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση και τα αποτελέσματά του εξαρτώνται από το πού συμβαίνει στον εγκέφαλο και από το πόσο μεγάλη είναι η κατεστραμμένη περιοχή.

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αναγνωριστεί από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Αδυναμία προσώπου: Μπορεί το άτομο να χαμογελάσει; Έχει πέσει το στόμα ή το μάτι τους;
  • Αδυναμία βραχίονα: Μπορεί το άτομο να σηκώσει και τα δύο χέρια;
  • Προβλήματα ομιλίας: Μπορεί το άτομο να μιλήσει καθαρά και να καταλάβει τι λέτε;
  • Εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, μην περιμένετε, καλέστε το 166

Η Juliet Bouverie, διευθύνουσα σύμβουλος του Stroke Association αναφέρει ότι: «Μετά από ένα εγκεφαλικό, η ζωή αλλάζει αστραπιαία. Τα δύο τρίτα των ανθρώπων που επιβιώνουν από εγκεφαλικό ζουν με αναπηρία.

«Ως αποτέλεσμα, οι νεαροί επιζώντες από εγκεφαλικό αντιμετωπίζουν σημαντικά ορόσημα και τους κλέβουν το προγραμματισμένο μέλλον τους, ενώ πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται στη νέα τους ζωή που επηρεάζεται από το εγκεφαλικό».

Σχετικά άρθρα