Θες κάτι γρήγορο και νόστιμο; Κοτόπουλο με μπρόκολο και μανιτάρια – μόνο 400 θερμίδες

Υλικά

(για 6 μερίδες)

  • 2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου (455 g), σε κύβους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 455 γρ. μπρόκολο σε μπουκίτσες
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι, για το τηγάνισμα

Σάλτσα:

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • ⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας (80 mL)
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κότας (240 mL)
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι (30 γρ.)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
  2. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  3. Βγάζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  5. Όταν τα μανιτάρια αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε μπουκίτσες μπρόκολου και ανακατέβουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
  6. Βγάζουμε τα βρασμένα μανιτάρια και το μπρόκολο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  7. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  8. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατέβουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Μεταφέρουμε ξανά το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατέβουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα μαζί.
  10. Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι ή χυλοπίτες.

Καλή απόλαυση!!!

Σχετικά άρθρα