Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου (455 g), σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
- 455 γρ. μπρόκολο σε μπουκίτσες
- 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι, για το τηγάνισμα
Σάλτσα:
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
- ⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας (80 mL)
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ζωμός κότας (240 mL)
- ¼ φλιτζάνι αλεύρι (30 γρ.)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
- Βγάζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Όταν τα μανιτάρια αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε μπουκίτσες μπρόκολου και ανακατέβουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Βγάζουμε τα βρασμένα μανιτάρια και το μπρόκολο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατέβουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε ξανά το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατέβουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα μαζί.
- Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι ή χυλοπίτες.