12 άντρες βίαζαν και εξέδιδαν 14χρονη στην Κρήτη – αυτοκτόνησε ο πατέρας της – η αποκάλυψη από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η δικογραφία έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης κι έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή.

Μια φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από την Κρήτη.

Με μεγάλη προσοχή η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου χειρίζεται υπόθεση που αφορά σε ανήλικη, η οποία διαμένει σε περιοχή του Μυλοποτάμου και φέρεται, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, να είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με διάφορα πρόσωπα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά σε συνολικά 12 κατηγορούμενους, είτε για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός 15χρονου κοριτσιού, είτε των ασελγών πράξεων σε βάρος της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αρχική πληροφορία για την υπόθεση ήταν πριν από περίπου έξι μήνες.

Όλα ξεκίνησαν από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην αστυνομία πριν μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα, σε ανώνυμο τηλεφώνημα στις Αρχές του νησιού διατυπώθηκε η καταγγελία ότι στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, ένα ανήλικο εξωθείται στην πορνεία έναντι αμοιβής.

Έτσι ξεκίνησε έρευνα πολλών μηνών και προέκυψε η εμπλοκή 12 ατόμων στην υπόθεση.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά τα έτη 2022-2023, ο ένας εκ των κατηγορουμένων βίαζε την ανήλικη και οι υπόλοιποι 11 είχαν προβεί επίσης σε γενετήσιες πράξης σε βάρος της. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη.

Από την κατάθεση της 14χρονης και από την εξέτασή της από παιδοψυχολόγο, προέκυψε ο βιασμός της από έναν εκ των κατηγορουμένων –38χρονο Πακιστανό ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

Από αστυνομικούς της Υ.Α. Ρεθύμνης στις 22 Ιανουαρίου έγινε έρευνα στο σπίτι του 38χρονου όπου βρέθηκαν δύο κινητά και ένα φυσίγγιο πιστολιού. 

Νεκρός ο πατέρας της 14χρονης

Ο πατέρας της ανήλικης φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του σε προγενέστερο χρόνο, καθώς οι αρχές τον αναζητούσαν για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Σχετικά άρθρα