Εύκολη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι, χαλούμι, ρόδι και άνηθο σε 3 απλά βήματα και με 300 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 πορτοκάλια
  • 4 χούφτες φύλλα ρόκας
  • 2 παντζάρια βρασμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 σταγόνα κραμβέλαιο, για τηγάνισμα
  • 80 γρ. χαλούμι κομμένο σε λεπτές φέτες, στη μέση
  • 80 γρ. σπόρους ροδιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
  • 1 χούφτα φύλλα μέντας
  • λίγα κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι σε φέτες, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, κόβουμε το πορτοκάλι πάνω από το μπολ με το κρεμμύδι, ώστε να πέσει και ο χυμός του.

ΒΗΜΑ 2
Τοποθετούμε τη ρόκα πάνω από τα παντζάρια και το πορτοκάλι. Ρίχνουμε μια σταγόνα λάδι γύρω από ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το χαλούμι για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύουμε το ρόδι με τα κρεμμύδια και το ρίχνουμε μαζί με όλο το ντρέσινγκ πάνω από τη ρόκα. Τέλος, από πάνω τοποθετούμε το χαλούμι και ρίχνουμε τους σπόρους κολοκύθας, τον δυόσμο και τον άνηθο.

Φωτογραφία: bbcgoodfood (Sara Buenfeld)

Σχετικά άρθρα