Μακελειό στη Γλυφάδα: Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρία – Απολυμένος 76χρονος άνδρας σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, τον γαμπρό της, έναν καπετάνιο και αυτοκτόνησε

Το πρωτοφανές περιστατικό ξεκίνησε πριν τις 11 το πρωί, όταν ο 76χρονος δράστης, Αιγυπτιακής καταγωγής, εισέβαλε στο κτίριο από κάποιο γκαράζ της ναυτιλιακής εταιρείας. Δηλαδή εκμεταλλεύτηκε κάποιο κενό ασφαλείας, διέφυγε του ελέγχου και οπλισμένος μπήκε στα γραφεία.

Η εν λόγω ναυτιλιακή εταιρία φέρει την ονομασία European Navigation Inc. και ιδρύθηκε το 1979.

(Ιστορικά, ο όμιλος διαχειρίζεται κατά μέσον όρο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών και VLCC, μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulk carriers. Μάλιστα, η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο περίπου 1.200.000 DWT).

«Ήρθα εδώ πέρα για να το λήξουμε, για να ξεκαθαρίσουμε ό,τι υπάρχει μεταξύ μας», φέρεται να είπε ο δράστης.

Ο δράστης προσέγγισε τους ανθρώπους που ήταν στόχοι του, την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, την 77χρονη Μαρία Καρνέση, αδελφή του Σπύρου Καρνέση, μεγαλομετόχου της ναυτιλιακής αυτής εταιρείας και στη συνέχεια και τα άλλα δύο άτομα (τον άντρα της αδερφής της και έναν καπετάνιο).

Πιο συγκεκριμένα, ανέβηκε με τις σκάλες στον πρώτο όροφο, όπου εντόπισε τα θύματά του και τους πυροβόλησε, έχοντας την καραμπίνα κρυμμένη σε ένα σακ βουαγιάζ. Ο δράστης πριν αρχίσει να πυροβολεί φέρεται να είπε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους».

Μετά έδωσε τέλος και στη δική του ζωή.

Ο δράστης φέρεται να σκότωσε πρώτον τον καπετάνιο ο οποίος προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον εμποδίσει καθώς τον είδε να εισέρχεται στο κτίριο και να αναζητά τα αφεντικά της εταιρείας. Ακολούθησε η δολοφονία των άλλων δύο, του συνιδιοκτήτη της εταιρείας και της εφοπλίστριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε την εφοπλίστρια στο κεφάλι, ενώ τα άλλα δύο θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους.

Ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου. Δίπλα του είχε μια καραμπίνα και είχε βάλει τέλος στη ζωή του με αυτή. Ο δράστης φέρεται να είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Στο αυτοκίνητο του δράστη και αυτόχειρα βρέθηκε ένα περίστροφο.

Το κίνητρο του δράστη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εστιάζεται σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, καθόσον πρόσφατα απολύθηκε από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία.

μαρία καρνέση
Μαρία Καρνέση

Σοκαριστική μαρτυρία

«Ακούσαμε πυροβολισμούς δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ είμαι στον πρώτο, αυτό έγινε στον δεύτερο. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος στην καταγωγή, έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος».

«Πήγε να του μιλήσει να τον ηρεμήσει και τον πυροβόλησε και αυτόν. Μπήκε μια καραμπίνα επαναληπτική. Τον είδα λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουνα.
Εγώ δεν έκανα τίποτα έμεινα στον όροφο μου κάτω από το γραφείο μου. Περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα μας έβγαλαν οι άνδρες της Αστυνομίας. Τον είδα πολύ λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω, τίποτα άλλο. Κρατούσε ένα σακ βουαγιάζ δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του».

Έντρομοι υπάλληλοι της εταιρείας ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, όπως και γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ. Καθώς ο δράστης παρέμενε στο εσωτερικό του κτιρίου και δεν ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις να παραδοθεί, οργανώθηκε επιχείρηση. Οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο κτίριο, όπου βρήκαν τους τρεις νεκρούς. Εντόπισαν, ακόμη, τον δράστη νεκρό στο υπόγειο με την καραμπίνα δίπλα του έχοντας βάλει τέλος στη ζωή του. Βρήκαν ακόμη δύο υπαλλήλους της εταιρείας, γυναίκες, κλεισμένες σε ένα γραφείο για να προφυλαχθούν, τις οποίες απεγκλώβισαν.

Στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά άρθρα