Δείτε το σπίτι στο ιδιωτικό νησί της οικογένειας Καρνέση όπου ζούσε ο Αιγύπτιος, με τον απλήρωτο ΕΝΦΙΑ 2,5 εκατ. ευρώ – Το ιδιόχειρο σημείωμα που είχε αφήσει ο Σπύρος Καρνέσης και την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που περιγράφει ακριβώς το φονικό σκηνικό

Η εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση διέθετε ένα σπίτι σε ένα από τα νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, Τραγονήσι, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Σε αυτό το σπίτι ζούσε ο 76χρονος Αιγύπτιος, Αριστείδης ελ Μπουράι, ή αλλιώς «Άρης» και μάλιστα είχε και το ρόλο του επιβλέποντος.

Ο Άρης διέμενε στο Τραγονήσι και ήταν ο άνθρωπος που συνδεόταν με τη διαχείριση του νησιού. Όλη η δραστηριότητα και διαχείριση των υποδομών στο νησί ήταν υπό την επίβλεψή του.

Για περισσότερο από 35 χρόνια διέμενε εκεί και, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο 76χρονος Αιγύπτιος συνέχιζε να πηγαίνει στους Πεταλιούς μετά την απόλυσή του.

Κάτοικοι στο γειτονικό Μαρμάρι επιβεβαιώνουν ότι η σχέση του με την οικογένεια Καρνέση ήταν προσωπική. Εξάλλου, ο Άρης είχε έρθει από την Αίγυπτο σε πολύ μικρή ηλικία και, σύμφωνα με πολλούς, ήταν σαν πέμπτο παιδί της οικογένειας.

Όταν τα δύο αδέλφια, ο Σπύρος και η Μαρία Καρνέση, ήρθαν σε ρήξη, φαίνεται πως ο Άρης πήρε απόσταση από τη Μαρία και προσέγγισε τον Σπύρο.

Απλήρωτος ΕΝΦΙΑ 2,5 εκατ. ευρώ

Το Mega μετέδωσε ότι τον έλεγχο του νησιωτικού συμπλέγματος, που βρίσκεται υπό την ομπρέλα της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί», τον έχει η κόρη του Σπύρου Καρνέση, Αντζελίκ, η οποία είναι και πρόεδρος της εταιρείας. Aναφέρεται, επίσης, ότι ο ΕΝΦΙΑ στους Πεταλιούς που δεν έχει πληρωθεί ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Καρνέση δεν έχει πληρώσει ποτέ τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο σπίτι.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και την συμφωνία που έκανε με τις αδελφές του

Το εν λόγω έγγραφο είχε γραφεί πριν από 30 χρόνια, το 1994, όταν η οικογένεια ήταν ακόμη δεμένη, προτού ξεσπάσει η δικαστική διαμάχη.

Ανάμεσα σε όσα συμφωνήθηκαν εκείνη την ημέρα στο οικογενειακό συμβούλιο ήταν :

Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το συμβούλιο αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε τα μεγέθη διανομής κερδών τα σπίτια που ζούμε τα εξοχικά μας τα κότερα τον τρόπον ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πως είμαστε πριν 20 χρόνια και τότε πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που:

α) μας χαρίζει ακόμα το μεγαλύτερο αγαθό την υγεία (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).

β) μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.

γ) Όλοι μας να αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια ούτε ο Θεός ούτε η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο διότι εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας.

«Ο Άρης ήθελε να τους εκδικηθεί»: Το χρονικό του θρίλερ στη ναυτιλιακή μέσα από τις μαρτυρίες 

Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων, που συνθέτουν το παζλ της αιματηρής επίθεσης στη ναυτιλιακή.

Οι μάρτυρες, τόσο αυτόπτες, όσο και αυτήκοοι, περιγράφουν τον πανικό που επικράτησε στον χώρο, αλλά και τις κινήσεις του Άρη, του πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, που εισέβαλε στην εταιρεία με την καραμπίνα στα χέρια, εκτελώντας το δολοφονικό του σχέδιο.

«Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι»

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση εργαζομένου, που συνάντησε τον δράστη στο υπόγειο γκαράζ, λίγο πριν το μακελειό και που δείχνει ότι ο 76χρονος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα είπαν μεταξύ τους στο γκαράζ, που συναντήθηκαν, όταν πήγε να μετακινήσει το αυτοκίνητο της Καρνέση. Τότε διαπίστωσε ότι πίσω από το αυτοκίνητό της, ο Άρης είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ένα παλιό Nissan Xtrail.

«Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι», του είπε ο Αιγύπτιος, προσθέτοντας ότι «σήμερα θα τελειώσουν όλα» για τον ίδιο.

«Όταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην ιατρική. Εγώ τότε τον ρώτησα πως και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Άρης ήταν υπάλληλος αποκλειστικά του Σπύρου Καρνέση, που τον απασχολούσε ως υπεύθυνο επιστάτη στο Τραγονήσι, στο σύμπλεγμα των Πεταλιών. «Τα αδέρφια Καρνέση βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με συνέπεια πολλά περιουσιακά στοιχεία να βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Μεταξύ των παραπάνω τυγχάνει διαμέρισμα 3ου ορόφου που βρίσκεται στην Αθήνα. Σήμερα έμαθα από τον ίδιο τον Άρη ότι η Μαρία Καρνέση με τον Αντώνη Βλασσάκη είχαν προχωρήσει σε ενέργειες για την έξωση του από το διαμέρισμα αυτό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή».

Ακριβώς η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα

«Άκουσα “Βοήθεια καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει γιατί στην αρχή ακούγοντας τα “μπαμ” δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμοί. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον 2ο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες.

Αμέσως μετά όμως, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι. Ο Άρης είναι υπάλληλος της εταιρείας και με την οικογένεια Καρνέση νομίζω ότι τους συνέδεε κάποια σχέση. Για την ακρίβεια νομίζω ότι η μητέρα του κυρίου Σπύρου του ιδιοκτήτη είχε βαφτίσει τον Άρη. Ο Άρης σκεφτείτε ότι τώρα ήταν πάνω από 70 ετών και νομίζω ότι είναι Αιγύπτιος. Η θέση του Άρη στην εταιρεία δεν ήταν εδώ στα κεντρικά γραφεία. Πιο πολύ απασχολούνταν σε ένα ιδιωτικό νησί που έχει η οικογένεια αλλά όποτε ερχόταν στην Αθήνα νομίζω πως έμενε σε ένα διαμέρισμα της εταιρείας εδώ στη Γλυφάδα.

Για να συνεχίσω σε αυτό που σας περιέγραφα, μόλις λοιπόν μπήκε πυροβόλησε τον Αντώνη και τότε εγώ επειδή φοβήθηκα κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισαν να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Άρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και αυτή και τότε πλησίασε ο Άρης. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Άρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο».

Σχετικά άρθρα