Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Ο. – Τι είπαν στη συνεδρίαση

Την Τετάρτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συνέδριο από την Πολιτική Γραμματεία και σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη και η διαφοροποίηση του Διονύση Τεμπονέρα στη συζήτηση προήλθε μετά από διακοπή της σύμβασης που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλαδή απόλυσή του από τη θέση του ως επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο Δ. Τεμπονέρας είναι δικηγόρος και εργατολόγος.

Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα υποβλήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών (Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη) για την Κεντροαριστερά. Τότε, άτομα από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί τότε να μην τον διέγραψαν, αλλά τον απέλυσαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την απόλυση Τεμπονέρα πριν την εκδήλωση των τριών στο θέατρο Άλφα. To τηλεφώνημα της απόλυσης, όπως αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Δ. Τεμπονέρα στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τρίτη, έγινε από τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη.

Διάλογος Κασσελάκη-Τεμπονέρα:

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου η ένταση μεταξύ Κασσελάκη και Τεμπονέρα ήταν μεγάλη, διεξήχθη και ο εξής διάλογος:

  • Στέφανος Κασσελάκης: «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».
  • Διονύσης Τεμπονέρας: «Πρόεδρε, η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Τρεις μήνες έχω να βγω στα κομματικά μέσα και, όπως πληροφορούμαι, είμαι “κομμένος με εντολή προέδρου”. Δεύτερον, μου τηλεφώνησε ο διευθυντής σου, εκ μέρους σου, και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι».

Τι είπε ο Κασσέλακης στον Τεμπονέρα μετά την απόλυσή του

Αφού είχε ζητήσει να τον απολύσουν από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ξαφνικά στην εκδήλωση των τριών, όπου όταν του πρότειναν να πάρει τον λόγο για να απευθύνει χαιρετισμό, είπε «έχει εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ», δείχνοντας τον Διονύση Τεμπονέρα.

Σχετικά άρθρα