Ζευγάρι έκοψε τις φλέβες του στα Εξάρχεια – Δείτε το ανατριχιαστικό σημείωμα που άφησαν εξηγώντας το λόγο που τους οδήγησε στη μοιραία αυτή απόφαση – Για «ανθρωποκτονία με δόλο» κατηγορείται ο 57χρονος που δεν έχασε τη ζωή του

Την Πέμπτη 22/2, ένα ζευγάρι στα Εξάρχεια αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή τους, κόβοντας τις φλέβες τους. Μάλιστα, άφησαν και ένα σημείωμα, προτού προβούν στη σοκαριστική πράξη να κόψουν τις φλέβες τους που σκοπό είχε το θάνατο.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Κομνηνών στα Εξάρχεια, με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας με συναίνεση ή καθαρή ανθρωποκτονία.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον 57χρονο σύζυγό της -ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές- στο Νοσοκομείο «Ελπίς», είπαν ότι τα τραύματά του είναι «ρηχά».

Ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο η άτυχη γυναίκα να προκάλεσε μόνη της τόσο βαθιά τραύματα στους καρπούς της με ένα «μπαρμπέρικο» ξυράφι και εκτιμά ότι τα τραύματα τα έχει κάνει άλλος.

Το ανατριχιαστικό σημείωμα

Σε σημείωμα που βρέθηκε γράφει, μεταξύ άλλων:

«Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στη φωτιά».

Το σημείωμα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να πραγματοποιηθεί γραφολογική εξέταση μαζί με ένα ξυράφι που βρέθηκε στον χώρο.

Ο σύντροφός της, κάλεσε το 100 και τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ελπίς», υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του έπασχε από καρκίνο και είχαν αποφασίσει αμφότεροι να αυτοκτονήσουν.

Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί, αντίκρισαν τη γυναίκα αιμόφυρτη χωρίς τις αισθήσεις της στο σαλόνι και τον άνδρα με τα χέρια του δεμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνος έκοψε αρχικά τις φλέβες της συντρόφου του και στη συνέχεια η γυναίκα αιμόφυρτη άρχισε να κόβει τις δικές του.

Οι Αρχές αναμένουν να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του συζύγου της ώστε να είναι σε θέση να καταθέσει.

Κοινή απόφαση ή εσκεμμένη δολοφονία;

Οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν πίσω από τη φρικαλέα υπόθεση κρύβεται η κοινή απόφαση του ζευγαριού να αυτοκτονήσει ή εάν ο 57χρονος «έστησε» το σκηνικό για να καλύψει μία δολοφονία.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα ρίξει φως στο μυστήριο καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες- αυτό που ψάχνουν να δουν είναι αν η γυναίκα έφερε χτυπήματα στο σώμα της, ώστε να αντιληφθούν εάν είχε προηγηθεί καβγάς και η κατάσταση έφτασε στα άκρα.

«Ανθρωποκτονία με δόλο»

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε: «Αναφέρεται ότι, μεσημβρινές ώρες της 22/02/2024, από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθη 57χρονος κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία με δόλο».

Σχετικά άρθρα