Η συγγνώμη που ζήτησε από τα εγγόνια του ο 69χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα τους – «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, δεν θα το έκανα» – «σε έφαγα σαν μπεκάτσα…» – Πώς περιέγραψε η σύζυγος του θύματος τη δολοφονία και τι είπε ο γιος του δράστη

Ο 69χρονος αλλά και η γυναίκα του, που φέρεται να είναι συνεργός του στο έγκλημα, προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.

Και οι δύο περιέγραψαν αναλυτικά στον δικαστικό λειτουργό τι συνέβη το απόγευμα του μοιραίου Σαββάτου.

Μάλιστα, ο 69χρονος που δολοφόνησε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τα εγγόνια του.

«Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους»

Ο 69χρονος φέρεται να είπε: «Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, δεν θα το έκανα».

«Την ημέρα που έγινε το φονικό έπινα καφέ στο μπαλκόνι του σπιτιού, στο ισόγειο. Τσακωθήκαμε φραστικά με τον γαμπρό μου, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Μου είπε “θα σε αφανίσω, σε έχω λιώσει, είσαι πεθαμένος”. Στο βάθος του σπιτιού ήταν η γυναίκα μου, τακτοποιούσε τα ψώνια από το σουπερμάρκετ. Θόλωσα και πήγα πήρα την καραμπίνα από το ντουλάπι και τον πυροβόλησα τρεις φορές. Η καραμπίνα είναι δίκανη. Έριξα δύο φορές, ξαναγέμισα και έριξα άλλη μία», ισχυρίστηκε ο 69χρονος στην 4ωρη απολογία του.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο»

Ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και είπε ότι είχε φέρει την καραμπίνα από το χωριό για να μην του την κλέψουν.

Ο κατηγορούμενος πεθερός αναφέρθηκε λεπτομερώς και στις κακές σχέσεις που είχαν με τον γαμπρό του και την κόρη του.

«Ο Τρύφωνας είχε περίεργη συμπεριφορά προς τα παιδιά, τα θώπευε. Βλέπαμε και τα εγγόνια μας να φοβούνται τον πατέρα τους», φέρεται να υποστήριξε ο 69χρονος, ωστόσο κανείς, ούτε η κοινωνική πρόνοια, δεν εντόπισε το παραμικρό.

Πώς περιέγραψε τη δολοφονία η σύζυγος του θύματος – «Τον έφαγα σαν μπεκάτσα!»

«Όλα έγιναν άνευ αιτίας. Ο πατέρας μου ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλο αυτό. Την ώρα του φονικού μιλούσα με τον σύζυγό μου στον τηλέφωνο. Πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια. Η κόρη μου βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει στην κόρη μου «πού πας με τον ψυχάκια». Όταν έμπαινε ο σύζυγός μου στην είσοδο της πολυκατοικίας άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει «Ρίξτου, ρίξτου». Τότε άκουσα έναν πυροβολισμό και ο σύζυγός μου σταμάτησε να μιλάει».

Στη συνέχεια, σοκαρισμένη, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει το όνομα του συζύγου της ενώ άκουσε τον πατέρα της να λέει «σε έφαγα σαν μπεκάτσα…».

Ο γιος του 69χρονου, διαψεύδει τους ισχυρισμούς και τονίζει πως ο πατέρας του είχε προσχεδιάσει το έγκλημα

«Οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Ο πατέρας μου θεωρώ ότι το είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και γι’ αυτό έφερε και το όπλο από τη Σπάρτη. Η δε μητέρα μου θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφασή του με την προτροπή και τη συμπεριφορά της».

«Όσες φορές μιλούσα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο άκουγα τη μητέρα από μέσα σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβρη του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για 5-6 ημέρες και ξαναφεύγουν. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 13 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν.

Γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται ή θα είναι έξω. Επίσης γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με τη σύζυγό μου γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού όπως και έγινε».

Σχετικά άρθρα