Κασσελάκης: Όλα όσα είπε για τη ζωή με τον Τάιλερ και το καινούργιο σπίτι στην Αθήνα – «μακάρι να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας…» – Η πίστη πως «θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός» – Η γυμναστική που ακολουθεί και ο στρατός σε λίγες μέρες – Η γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Καλεσμένος στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», με τον Γιώργο Λιάγκα, ήταν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε, όνειρό του δεν είναι να γίνει πρωθυπουργός αλλά «να προσφέρει στον τόπο». Δήλωσε πως στις ευρωεκλογές θα πάρει «πολύ πάνω από 17%» και μάλιστα, διαβεβαίωσε τον παρουσιαστή πως θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός.

Το τραγούδι που επέλεξε ο ίδιος ο Κασσελάκης να παίζει, κατά την είσοδό του στο πλατό, ήταν το τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού «Στην Αθήνα μου», το οποίο όπως είπε: «Επέλεξα το τραγούδι, γιατί ήμουν σίγουρος πως θα ρωτήσεις για το σπίτι μου στην Αθήνα. Επειδή η Αθήνα είναι η πόλη την οποία αγαπώ, στην οποία μεγάλωσα πριν φύγω για Αμερική, την αγαπάμε πολύ και εγώ και ο Τάιλερ. Είναι η νέα μας πόλη, είμαστε εδώ για πάντα».

Λιάγκας και Κασσελάκης

Το νέο τους σπίτι στην Αθήνα

«Έχετε αγοράσει σπίτι;» ρώτησε ο παρουσιαστής τον Στέφανο Κασσελάκη. «Είμαστε στο ενοίκιο, αλλά ανά πάσα στιγμή θα αγοράσουμε κάτι στο κέντρο, για να μπορώ να είμαι κοντά στη Βουλή».

Και αναφέρθηκε και στο θέμα του γάμου: «Θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Έχουμε αποφασίσει το πού. Εκτός Αθηνών».

«Πώς είναι η ζωή με τον Τάιλερ;» τον ρώτησε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας. «Τα βράδια πολλές φορές βρισκόμαστε με φίλους. Είμαστε πολύ κοινωνικοί. Όταν είμαστε μόνοι, μπορεί να δούμε καμιά σειρά στο Netflix. Μας αρέσει και η τεκίλα, η καλή τεκίλα. Επίσης, μας αρέσει πολύ η φύση. Ο φυσιολατρικός τουρισμός. Την επόμενη εβδομάδα θα πάρω μερικές ημέρες off και θα πάμε στην ορεινή Αρκαδία».

Μίλησε για τη ζωή του στο σπίτι με τον Τάιλερ

«Και μαγειρεύουμε και οι δύο και παραγγέλνουμε. Γενικά μας αρέσει το κρέας, ο σολομός και τα λαχανικά. Δεν υπάρχει κάποια σπεσιαλιτέ».

Αποκάλυψε ότι ξενοίκιασαν το σπίτι στο Μαϊάμι καθώς μετακόμισαν στην Ελλάδα. Έχουν όμως το σπίτι στη Νέα Υόρκη.

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε «Τι δουλειά έχει αυτός ο άνθρωπος εδώ και να μπλέξει με τα σκατά;» καθώς είχε περιγράψει νωρίτερα το lifestyle του στις ΗΠΑ, απάντησε τα εξής:

«Αυτό που με ρωτάς είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχω εκτοξευτεί δημοσκοπικά. Η αμφιβολία για τα κίνητρά μου. Δες τα στοιχεία για να καταλάβεις. Ήρθα το 2023 το τέλος Απριλίου και ανακοινώθηκα στο Επικρατείας. Στην 9η θέση. Ήταν ειλικρινά εθελοντισμός. Θα έτρεχα να εκπροσωπήσω την Κεντροαριστερά. Και εγώ και η Διάνα Βουτυράκου, και μας έλεγαν “γιατί είστε εναντίον της αριστείας”. Άρα εθελοντικά έρχομαι. Το βλέπεις ότι δεν είχα βλέψεις. Απλώς έτυχε. Το κόμμα πέρασε από αυτή την κρίση».

«Ο Αλέξης με τίμησε και με έβαλε στην εκλογική επιτροπή. Όντως τον αγαπάω τον Αλέξη Τσίπρα. Είπα στην εκλογική επιτροπή ότι όταν παίρνεις 20 ενώ είχες 31 δεν θα κερδίσεις. Παρά ταύτα, έτρεξα πάλι εθελοντικά. Βράδυ εκλογών. Ήμουν σε ένα πάνελ όταν ο Αλέξης έκανε τη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών. Και επί τόπου να παραμείνει πρόεδρος και θα τον στηρίξω. Μερικές ημέρες αργότερα, ενώ είχα μια μικρή αναγνωρισιμότητα λόγω του βίντεο με τον Σαράκη, τις 29 Ιουνίου ο Αλέξης παραιτείται. Περνά ένας μήνας και κανείς δεν λέει τίποτα από τους συνυποψηφίους. Και λέω “θα μπω μπροστά”. Και πάλι εθελοντικά, ιδιοτελώς. Και βλέπω ότι υπάρχει ένα κενό. Δεν έχω κάνει ποτέ ένα ρουσφέτι».

«Μακάρι να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τη σχέση του με τον Τάιλερ είπε: «μακάρι να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας σε βάθος πενταετίας».

Και έκλεισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσω (σ.σ.: το ταξίδι με την πολιτική). Είναι ένας όμορφος ηθικός αγώνας. Ζητώ να μου δώσουν την ευκαιρία με αγνά κίνητρα και είμαι εδώ για να αντέξω».

Η γυμναστική του

«Γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα. Το ίδιο ζω όπως πριν. Έχω ένα ποδήλατο στο γραφείο μου, κάνω εκεί γυμναστική. Μετά πάω στο ίδιο γυμναστήριο και τώρα που θα πάμε λίγες ημέρες διακοπές θα τρέξω. Μου λείπει ένα τρέξιμο», είπε.

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας τού είπε ότι όλα τα κορίτσια στο πλατό είναι ερωτευμένα μαζί του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «να μην ερωτεύονται, να μη φανατίζονται και να απαιτούν από τους πολιτικούς».

Όταν τον ρώτησε αν του αρέσει η εικόνα του, απάντησε ότι δεν το σκέφτεται. «Σ’ το λέω ειλικρινά, και αυτό μου είναι αδιάφορο. Πώς μπορώ να κάνω τη ζωή του άλλου καλύτερη με ενδιαφέρει» και υποστήριξε ότι δεν τον φλερτάρουν. «Να είναι καλά όποιος θέλει να φλερτάρει να πάει να ψηφίσει», πρόσθεσε.

Σε λίγες μέρες μπαίνει στο στρατό

«Σε λίγες ημέρες μπαίνω στρατιώτης, νομίζω στη Σπάρτη. Θα μείνω 15 ημέρες μέσα, βασική εκπαίδευση. Δεν μου φαίνεται περίεργο», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Αντιθέτως, είναι τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Πρέπει να σκεφτούμε πόσους απόδημους έχουμε έξω και αν θα επέστρεφαν. Μακάρι να εκσυγχρονίζαμε τη χώρα μας και το στράτευμα. Ένα από τα βασικά οράματα που έχω είναι, με τον πληθυσμό να είναι σταθερός, να μειωθεί ο πληθυσμός από την Αθήνα προς την επαρχία. Να δημιουργήσουμε hubs ερευνητικά, να έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού, να χτίσουμε σπίτια, πράσινα σπίτια, να φτιάξουμε κοιτίδες».

«Στον στρατό θα ζητήσεις προνομιακή διαχείριση;» τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. «Τίποτα. Προφανώς, έχω μια θεσμική θέση και θα κάνω ό,τι ορίζει ο νόμος. Μην εκπλαγείς αν το στρατόπεδο γίνει όλο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τη γοητεία, έχω τη σωστή πολιτική πρόταση», απάντησε.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα;

Παρουσιαστής: «Ο Τσίπρας προέκρινε, χάρηκε με τη δική σου υποψηφιότητα;»

Κασσελάκης: «Σίγουρα δεν υπάρχει δαχτυλίδι»

Παρουσιαστής: «Τι πιστεύεις, σε ψήφισε;»

Κασσελάκης: «Δεν θέλω να απαντήσω. Κέρδισα τις εκλογές με το σπαθί μου. Πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου έδωσε συμβουλές, μετά όχι, ήταν ουδέτερος, δεν με βοήθησε».

Και στη συνέχεια απαντώντας για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε: «Τον έχω δει πολλές φορές, κυρίως με δική μου πρωτοβουλία, και έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο τηλέφωνο. Μου είχε πει ότι εκείνος θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία και εγώ θα αποφασίζω».

Στην ερώτηση πώς ένιωσε όταν έβγαλε ανακοίνωση ο Αλέξης Τσίπρας πριν το Συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι το συνέδριο και τι έγινε σε αυτό ανήκουν στο παρελθόν.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω, θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν με ενόχλησε η στάση του. Δεν το περίμενα (σ.σ.: για την επιστολή). Δεν είμαι συναισθηματικός, έχω έναν σκοπό: να κερδίσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα, μπορεί κάποιος να με πληγώσει να με μαχαιρώσει πισώπλατα».

Αποκάλυψε ωστόσο ότι μετά το Συνέδριο δεν μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά θα τον καλέσει όταν τον χρειαστεί.

Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν αισθάνεται πρόεδρος υπό διορία. «Έχω έναν στόχο: να είμαστε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Χτίζω μια σκιώδη κυβέρνηση σταδιακά που θα έχει λαμπρά μυαλά. Όχι μόνο αριστεία στην επιστήμη, αλλά και καθαρή υπόσταση», συνέχισε και απάντησε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως μια ημέρα θα γίνει πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με στήριξαν άνθρωποι που θέλουν να είμαι απέναντι στο σύστημα. Ακόμη και εσωκομματικά οι περιοχές που κέρδισα ήταν λαϊκές γειτονιές και επαρχία», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά νέα μέλη στο κόμμα. Το κόμμα μας πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία. Δεν έχει γείωση στον συνδικαλισμό, δεν έχουμε βουλευτές στην Αττική».

«Θα το πιάσεις το 17% στις ευρωεκλογές;» τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. «Πιστεύω θα το ξεπεράσουμε. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτική στη χώρα από ένα κόμμα που θα είναι προοδευτικό. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις εκλογές να έρθουν. Ο στόχος είναι το κόμμα μου να γίνει βαθιά κοινωνικό. Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής: ανοιχτές αγορές, εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινα δικαιώματα, εγκρατής εξωτερική πολιτική, στιβαρή άμυνα.

«Δεν πληρώνομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Εξήγησε ότι δεν έχει μισθό, δεν πληρώνεται, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Έχω μερικά μερίσματα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδος. Δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο». Ανέφερε δε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αστακοκάραβα στη Μασαχουσέτη: «Δεν είναι ανάγκη να πούμε τι έχω, είναι ένας τομέας, η αλιεία, που την καταλαβαίνω καλά, και τη ναυτιλία και τη βιομηχανία».

Όταν ρωτήθηκε εάν απολύθηκε από την Goldman Sachs, περιέγραψε τι έγινε. «Έφυγα από την Goldman Sachs, άρχισα ένα μεταπτυχιακό στο ΜΙΤ, το οποίο άφησα μετά από 4 μήνες. Είχα πάρει “Α” σε όλα τα μαθήματά μου. Αλλά θεώρησα ότι ήθελα να κάνω κάτι επιχειρηματικά. Ήμουν 26 ετών. Ήθελα να άρχιζα έναν ενάρετο κύκλο επαγγελματικά που θα μου επέτρεπε να έχω ένα εισόδημα» είπε.

Η γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο κ. Διαματάρης, που είναι κοινός μας φίλος, μέσω του οποίου είχα γνωρίσει τον Κυριάκο, με είχε ρωτήσει αν με ενδιέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας και εγώ του είπα “όχι”. Πέρα από αυτό, είχα απογοητευτεί από τους ανθρώπους που είχε δίπλα του.

Στην ερώτηση αν είχαν βρεθεί με τον κ. Μητσοτάκη κατ’ ιδίαν, απάντησε θετικά.

«Όταν βρεθήκατε στη Βουλή, συζητήσατε για αυτό;», τον ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. «Δεν θυμάμαι. Ρώτησα πώς ήταν τα παιδιά του», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, απαντώντας σε αυτή την ερώτηση, πήγε πίσω στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το 2015 έγιναν και λάθη, αλλά «το 2015-2019 έγιναν πολλά πράγματα, έμειναν 37 δισ. Εμείς παραλάβαμε μηδέν».

Σχετικά άρθρα