Η αποθέωση της Kylie Minogue στα μουσικά βραβεία Brit και η τραγουδίστρια Raye που έγραψε ιστορία κερδίζοντας τα περισσότερα βραβεία που έχει παραλάβει ποτέ καλλιτέχνης σε μία βραδιά – Κατέρριψε το ρεκόρ των Blur, της Αντέλ και του Χάρι Στάιλς (βίντεο και εικόνες)

Τα βρετανικά μουσικά βραβεία Brit Awards 2024 πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Ο2 Arena στο Λονδίνο και εκεί παρευρέθηκαν οι σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Global Icon του 2024 ήταν η Κάιλι Μινόγκ, η οποία έκλεισε τη βραδιά με μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το βραβείο στην Αυστραλιανή ποπ σταρ απένειμε η Dua Lipa, η οποία επίσης τραγούδησε στην τελετή, ενώ κατέκτησε το βραβείο Pop Act. Η Μινόγκ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία όπου μετρά εννέα άλμπουμ στην κορυφή της βρετανικής λίστας και εφτά σίνγκλς επίσης στο νούμερο ένα, μέσα στην καριέρα της των τριάντα και πλέον ετών. Όπως είπε και ο εκφωνητής στη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης «Η Κάιλι είναι δασκάλα της μουσικής επανεφεύρεσης».

Η τραγουδίστρια ευχαρίστησε όλους όσοι την στηρίζουν στην καριέρα της και όσους ακολούθησαν. «Θα αρχίσω να κλαίω με τη Ρέι», είπε για την τραγουδίστρια που έγραψε ιστορία αφού έλαβε έξι βραβεία στην φετινή απονομή.

«Είναι μια ζωή. 36 χρόνια εμπειριών μαζί και αυτό που με συγκινεί είναι η αγάπη για τη μουσική και η σύνδεση με τους ανθρώπους». Συμπλήρωσε δε ότι «Ένα κομμάτι του εαυτού μου είναι ακόμα 14 χρονών, στο δωμάτιό της και ονειρεύεται να κάνει μουσική και να είναι σε αυτή τη βιομηχανία», ενώ προέτρεψε όσους σπουδάζουν μουσική να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Η Κάιλι Μινόγκ έκλεισε την βραδιά τραγουδώντας ένα medley των επιτυχιών της. Βγήκε στη σκηνή με ένα αστραφτερό κόκκινο φόρεμα, ενώ υψωνόταν πάνω από τη σκηνή σε μία πλατφόρμα τραγουδώντας «Padam Padam».

Η μεγάλη νικήτρια:

Η Ray έγραψε ιστορία αποσπώντας τα περισσότερα BRIT Awards που έχει πάρει ένας καλλιτέχνης σε μία βραδιά. Η Raye πήρε έξι βραβεία συμπεριλαμβανομένων του καλύτερου τραγουδιού, του καλύτερου καλλιτέχνη και του καλύτερου άλμπουμ.

Η Raye απέσπασε μεταξύ άλλων τα βραβεία:

  • «Καλλιτέχνης της Χρονιάς»
  • «Άλμπουμ της Χρονιάς» (My 21st Century Blues)
  • «Τραγούδι της Χρονιάς» (Escapism), ενώ έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο
  • «Τραγουδοποιός της Χρονιάς»

Η 26χρονη Λονδρέζα, το αληθινό όνομα της οποίας είναι Rachel Agatha Keen, κατέρριψε το ρεκόρ των Blur, της Αντέλ και του Χάρι Στάιλς με τα περισσότερα βραβεία -εν προκειμένω, τέσσερα- σε μία και μόνη τελετή απονομής.

Η σταρ ήταν συγκινημένη και παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο για το καλύτερο άλμπουμ σχολίασε: «Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για εμένα». Η Raye κέρδισε επίσης τα βραβεία για το καλύτερο R&B act, την καλύτερη νέα καλλιτέχνη και την τραγουδοποιό της χρονιάς και ερμήνευσε ένα medley από τα τραγούδια της, όπως το Ice Cream Man και το Escapism. Το ρεκόρ μέχρι σήμερα κατείχαν από κοινοί οι Χάρι Στάιλς, Αντέλ και Blur με τέσσερα βραβεία σε μια βραδιά.

Σχετικά άρθρα