H Γκουίνεθ Πάλτροου μίλησε για την ανατροφή των παιδιών και δήλωσε πως το να είναι θετή μητέρα ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ως άνθρωπος – «δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις» – Μαζί ήταν η συγγραφέας και καλή της φίλη, Nicole Avant, που επίσης μοιράστηκε τη δική της εμπειρία σαν θετή μητέρα

Οι δύο γυναίκες, έδωσαν ομιλία για το “International Women’s Day Summit” της οργάνωσης “Visionary Women” και μοιράστηκαν την εμπειρία τους ως θετές μητέρες. Η Πάλτροου έχει κάνει δύο γάμους. Από τον πρώτο της γάμο με τον Κρις Μάρτιν, έχει δύο παιδιά, αλλά από τον δεύτερο που έγινε το 2018, με τον Μπράντ Φάλτσακ, έχει δύο θετά παιδιά.

Και οι δύο μίλησαν ανοιχτά για την εμπειρία τους και μάλιστα η ηθοποιός και επιχειρηματίας, Γκουίνεθ Πάλτροου είπε:

«στην πραγματικότητα, μου αρέσει πολύ να μιλάω γι’ αυτό, γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα διδάγματα που έμαθα ως άνθρωπος. Η δύσκολη σχέση που είχα με τα θετά μου παιδιά, στην αρχή, με βοήθησε να αναπτυχθώ σαν άνθρωπος και πλέον τα έχω σαν δικά μου παιδιά». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως: «Η πορεία, όμως, ήταν πραγματικά δύσκολη».

Η ηθοποιός είπε ότι όταν πρόκειται για την ανατροφή θετών παιδιών, «είναι σχεδόν σαν να πρέπει να ενσαρκώσεις το πνεύμα του ήλιου και να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις κάτι πίσω, ως αντάλλαγμα».

Και πρόσθεσε: «Έμαθα να προσπαθώ να λάμπω σαν τον ήλιο και να μην κρατάω ποτέ σκορ».

Αvant Nicole:

Η Avant, συγγραφέας και πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στις Μπαχάμες, είναι παντρεμένη με τον Ted Sarandos. Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix έχει δύο παιδιά από προηγούμενη σχέση και η Avant μοιράστηκε το ταξίδι της ως συν-γονέας.

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η Σάρα ήταν 14 ετών και ο Τόνι 12», είπε η Αβάντ απαντώντας στο να αποκτήσει παιδιά που προέρχονται από άλλη μητέρα.

«Έπρεπε συνεχώς να βρίσκω την ταυτότητά μου ξανά και ξανά. Αισθανόμουν συνεχώς ότι η ταυτότητά μου αμφισβητούνταν κάθε μέρα και ότι δεν προσπαθούσα να είμαι η μαμά τους, αλλά ξαφνικά ήμουν η κοπέλα που αγαπούσαν και ήθελαν να παντρευτεί ο πατέρας τους», είπε.

Πρόσθεσε ότι, μερικές φορές, μπορεί να είναι «σπαρακτικό».

Η Avant θυμήθηκε ότι τηλεφωνούσε στην αείμνηστη μητέρα της, Jacqueline Avant, για συμβουλές ανατροφής όταν τα πράγματα δυσκόλευαν.

“Θυμάμαι ότι πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και μου είπε: “Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να διεκδικήσεις τη δύναμή σου και να επιβάλεις τον έλεγχο στο σπίτι σου. Γιατί αν δεν ελέγξεις εσύ τα πράγματα, θα το κάνει κάποιος άλλος. Είναι το σπίτι σου και πρέπει να βάλεις όρια”.”

Παρόλο που τα πράγματα μπορεί να ξεκίνησαν δύσκολα ενώ έβρισκε τρόπο να θέσει όρια με τη Σάρα και τον Τόνι, η Νικόλ είπε ότι αφού ακολούθησε τις συμβουλές της μητέρας της, είναι «πιο κοντά τους από ποτέ».

H φιλία της Νικόλ με την Πάλτροου

Η μητέρα της Νικόλ πέθανε την 1η Δεκεμβρίου 2021, αφού πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς κατά τη διάρκεια ληστείας.

Η φιλάνθρωπος από το Λος Άντζελες ήταν παντρεμένη με τον διακεκριμένο μουσικό διευθυντή Κλάρενς Αβάντ, ο οποίος είχε πρόσφατα εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame.

Η Paltrow ήταν μία από τις πρώτες φίλες που έσπευσαν στο πλευρό της Nicole μετά τη μοιραία εισβολή στο σπίτι.

«Ο μπαμπάς μου πάντα έλεγε: “Δεν έχω προβλήματα. Έχω φίλους”».

«Και τώρα ξέρω τι εννοούσε όταν το έλεγε αυτό γιατί το έζησα», δήλωσε αργότερα η Nicole. «Γιατί, χωρίς τους φίλους μου να εμφανίζονται χωρίς να τους το ζητήσω εγώ, πραγματικά δεν ξέρω αν θα καθόμουν εδώ όπως είμαι».

Σχετικά άρθρα