Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Ενοχή της μητέρας για μαστροπεία και απαλλαγή του Μίχου για τον βιασμό πρότεινε η εισαγγελέας – Ζητά ενοχή μόνο για 4 από τα αδικήματά του

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες:

  • Της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους
  • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.
  • Και για το πλημμέλημα τής εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Απαλλαγή για τον Ηλία Μίχο ζήτησε η εισαγγελέας

Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας ζήτησε απαλλαγή και για την κατηγορία της εμπορίας, όπως και για εκείνες του βιασμού και της μαστροπείας. Έχει ζητήσει την ενοχή του για 4 αδικήματα.

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος “Μιχάλης”, δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του “Μιχάλη” για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη. Φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις εξής κατηγορίες:

  • βιασμό
  • μαστροπεία σε οίκους ανοχής
  • μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για:

  • διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί
  • οπλοκατοχή (για δύο όπλα)
  • κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία
  • διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται

Ενοχή για 22 από τους 23 κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Όσον αφορά τον αποκαλούμενο “Μιχάλη” η εισαγγελική λειτουργός, που ζήτησε ενοχή του για μαστροπεία, φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά άρθρα