Βίντεο ντοκουμέντο: Μοναχός ωρύεται και χτυπάει γυναίκα με το ζωνάρι του στη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο και η κάμερα κατέγραψε τον μοναχό, να ασκεί βία σε γυναίκα.

Για τη συγκεκριμένη μονή, μάλιστα, έχουν προηγηθεί επίσης οικονομικά, ηθικά και άλλου είδους σκάνδαλα.

Το βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία προφανώς ήταν εθελόντρια και ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Όπως εξηγεί το sigmalive.com, η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι (σ.σ.: ίσως κλειδιά) και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται, ενώ σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, διακρίνεται μοναχός να χτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι. Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

Κύπρος: Απίστευτα σκάνδαλα στη Μονή Αββακούμ

Υπενθυμίζεται ότι Μονή Αββακούμ έχει γίνει το επίκεντρο λόγω απίστευτων σκανδάλων.

Το σκάνδαλο αφορά από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών, ενώ γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000 και δύο διαμερίσματα σε Λεμεσό και Πειραιά, για τα οποία προκύπτει το ερώτημα πού βρήκαν τα χρήματα και τα αγόρασαν οι δύο μοναχοί. Μάλιστα, εξετάζεται αν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, καθώς στη Μονή συνέρρεαν χιλιάδες.

Αίσθηση προκάλεσε και βίντεο-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής Οσίου Αββακούμ στο οποίο δύο μοναχοί φαίνεται να τοποθετούν «μύρο» στον σταυρό χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό ώστε να πείσουν πιστούς ότι κάνει «θαύματα».


Σχετικά άρθρα