Βίντεο με μαθήτρια δημοτικού να χτυπάει μανιωδώς 6χρονο αγοράκι σε σχολικό λεωφορείο – Τρομοκρατημένοι οι γονείς

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ και οι γονείς τρομοκρατήθηκαν βλέποντας τα σοκαριστικά πλάνα, που κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου, με τη μαθήτρια δημοτικού να χτυπάει με μανία ένα 6χρονο αγοράκι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

Το βίντεο:

Από τότε που το βίντεο έγινε viral, οι γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και κάποιοι ισχυρίζονται μάλιστα ότι και άλλα παιδιά έχουν αναφέρει διαπληκτισμούς με το νεαρό κορίτσι. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται επίσης γιατί δεν βρέθηκε βοηθός λεωφορείου ή άλλος ενήλικας που θα μπορούσε να είχε παρέμβει, αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

Mια μητέρα ενός μαθητή ο οποίος ήταν παρών στο βίαιο περιστατικό, δήλωσε στο WNDU: «Υπήρχε ένα μικρό κορίτσι και ένα μικρό αγόρι που τσακώνονταν στη θέση του και το κεφάλι του γιου μου σπρώχτηκε στο παράθυρο».

«Ήταν τρομοκρατημένος να επιστρέψει στο σχολείο, οπότε έπρεπε να τον ενθαρρύνω να επιστρέψει».

Είπε επίσης ότι εξαιτίας του καβγά, ο γιος της κατέληξε με μώλωπες στο μάτι, παρόλο που δεν συμμετείχε στον διαπληκτισμό αλλά ήταν δίπλα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ο επιθεωρητής των κοινοτικών σχολείων του Νάιλς, Ντάνιελ Άπλγκεϊτ, εξέδωσε έκτοτε μια μακροσκελή δήλωση και διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε βοηθός στο λεωφορείο.

«Από τότε που συνέβη το περιστατικό, η περιφέρειά μας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να διασφαλιστεί η διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας. Ταυτόχρονα, ακολουθούμε επιμελώς τις πειθαρχικές διαδικασίες της περιφέρειάς μας για την κατάλληλη αντιμετώπιση του θέματος».

«Για το σκοπό αυτό, αυτή την Τρίτη, η επιτροπή μας για τον Κώδικα Δεοντολογίας θα συνεδριάσει για να εξετάσει λεπτομερώς το περιστατικό αυτό, τις πειθαρχικές διαδικασίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης από το λεωφορείο και το σχολείο, και να υποβάλει σύσταση στο Διοικητικό Συμβούλιο προς εξέταση».

«Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας απαιτούν από τον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει μόλις είναι δυνατόν να επέμβει με ασφάλεια».

«Στο λεωφορείο δεν υπήρχε κανένας βοηθός για να βοηθήσει τον οδηγό του λεωφορείου. Η άμεση και απότομη στάση του λεωφορείου δεν είναι πάντα εφικτή λόγω των πρωτοκόλλων και των κανονισμών που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την ασφάλεια όλων των μαθητών που επιβαίνουν σε αυτό. Οι οδηγίες αυτές ισχύουν για να αποτραπεί η έκθεση άλλων μαθητών σε κίνδυνο βλάβης», επισημάνθηκε.

«Ως απάντηση στο περιστατικό, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι λήφθηκαν άμεσα μέτρα ακόμη και πριν από την ανάρτηση του βίντεο του μαθητή στο διαδίκτυο. Οι ενέργειες αυτές περιελάμβαναν τη συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και την έναρξη της πειθαρχικής μας διαδικασίας».

«Τα λεωφορεία μας είναι εξοπλισμένα με κάμερες βίντεο, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέταση της κατάστασης».

Το αστυνομικό τμήμα του Νάιλς ξεκίνησε επίσης έρευνα για το περιστατικό. Δεν είναι σαφές ποια πιθανά μέτρα εξετάζει το σχολείο.


Σχετικά άρθρα