Ο Τραμπ απειλεί τον πρίγκιπα Χάρι με απέλαση, εάν είπε ψέματα στη βίζα του για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών που είχε κάνει στο παρελθόν

Ο πρίγκιπας Χάρι στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι στο παρελθόν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και αυτό φαίνεται πως είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη της αίτησης για βίζα στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά πως εάν επανεκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να τον απελάσει εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών που είχε κάνει στο παρελθόν.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στον Βρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή, Νάιτζελ Φάρατζ της πρωινής ειδησεογραφικής εκπομπής «GB News», τόνισε ότι ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ δεν θα έχει «ειδικά προνόμια» εάν έχει πει ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της αίτησης για έκδοση της αμερικανικής βίζας.

«Εάν είπε ψέματα, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», τόνισε.

Ο Χάρι, στην αυτοβιογραφία του «Spare» (Ρεζέρβα), είχε αποκαλύψει ότι έπαιρνε στο παρελθόν ναρκωτικές και ψυχεδελικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, της μαριχουάνας και των παραισθησιογόνων μανιταριών, τα οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ θα ήταν κανονικά λόγος απόρριψης της αίτησης για βίζα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Politico.

Οι ερωτήσεις του Φάρατζ στον Τραμπ:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Φάρατζ ρώτησε τον Τραμπ εάν ο Χάρι θα έπρεπε να απολαμβάνει «ειδικά προνόμια» σε περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι δεν είπε την αλήθεια.

«Δεν θα τον προστάτευα γιατί πρόδωσε τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αν είπε ψέματα θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», απάντησε ο Τραμπ.

«Κατάλληλα μέτρα; Που μπορεί να σημαίνει… να μην παραμείνει στις ΗΠΑ;», ρώτησε ο Φάρατζ.

«Ω, δεν ξέρω. Θα πρέπει να μου πεις. Δεν έχεις παρά να μου πεις. Θα έλεγε κανείς ότι το ξέρουν αυτό εδώ και πολύ καιρό», απάντησε ο Τραμπ.

Ο μικρότερος αδερφός του πρίγκιπα Ουίλιαμ έχει παραδεχτεί ότι έκανε χρήση κοκαΐνης και μαριχουάνας στο παρελθόν, λέγοντας κάποτε ότι η κάνναβη βοήθησε να θεραπεύσει το τραύμα του θανάτου της μητέρας του.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Χάρι είχε δηλώσει ότι η αμερικανική υπηκοότητα είναι μια σκέψη που έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που αποτελεί  προτεραιότητα για τον ίδιο αυτή τη στιγμή.

Οι απειλές του Τραμπ έχουν βάση καθώς όποιος κάνει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική, πρέπει να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είσαι ή έχεις υπάρξει ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή τοξικομανής;».

Ο Χάρι στην αίτηση βίζας τον Μάρτιο του 2020 είχε απαντήσει «όχι», όπως ισχυρίζεται το αμερικανικό συντηρητικό think tank “Heritage Foundation”, επισημαίνει το Politico.

Σχετικά άρθρα