Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ποζάρει παίζοντας μποξ – Οι αντιδράσεις που προκάλεσε

Οι φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να χτυπάει έναν σάκο πυγμαχίας έχουν προκαλέσει διασκέδαση, αμηχανία και αναστάτωση στη χώρα.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες, που δημοσιεύτηκαν στο Instagram από τον επίσημο φωτογράφο του Soazig de la Moissonnière, δείχνουν τον Μακρόν να γυμνάζεται φορώντας ένα στενό σκούρο μπλουζάκι και γάντια.

Στη μία εικόνα ο πρόεδρος σφίγγει τα δόντια του καθώς το δεξί του χέρι συνδέεται με τον σάκο, ενώ στην άλλη έχει ένα βλέμμα έντονης συγκέντρωσης ανάμεσα στις γροθιές.

Πρωθυπουργός Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Εν τω μεταξύ, άλλοι έκαναν συγκρίσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι γνωστός για την ανάρτηση φωτογραφιών του που ασχολούνται με αθλήματα όπως το τζούντο και η ιππασία.

Οι αντιδράσεις:

Ο Jadot επέκρινε τον Μακρόν για την έλλειψη δράσης του όσον αφορά τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα, η οποία, όπως είπε, ήταν «σφαγή».

Η Sandrine Rousseau, βουλευτής της EELV, κατηγόρησε τον πρόεδρο για την εικόνα αρρενωπότητας που απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

«Αυτοί οι αρρενωποί κώδικες χρησιμοποιούνται σε σημείο υπερβολής. Τι αθλιότητα της πολιτικής. Τι ήττα για τον προοδευτισμό. Και τι φτώχεια της πολιτικής επικοινωνίας», έγραψε η Ρουσό σε ανάρτησή της στο X.

Γράφοντας στην αριστερή εφημερίδα Libération, ο σχολιαστής Jonathan Bouchet-Petersen αποκάλεσε τον πρόεδρο “Rocky Macron” και δήλωσε ότι η επικοινωνία που επέλεξε ήταν «αρκετά τρομακτική».

«Το βέβαιο είναι ότι η φωτογραφία αυτή συμβάλλει στο να καταστεί η γεωπολιτική στάση του Εμανουέλ Μακρόν παιδαριώδης», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, ο Philippe Moreau-Chevrolet, ειδικός στην πολιτική επικοινωνία και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Sciences-Po στο Παρίσι.

«Το μήνυμα προορίζεται για τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε, εξηγώντας ότι ο πρόεδρος θέλει να δείξει ότι είναι «στη μάχη».

Σχετικά άρθρα