Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε επισήμως ότι πάσχει από καρκίνο – Δες τι ακριβώς είπε στην ανακοίνωσή της – Πήρε χρόνο να εξηγήσει τα πάντα στα παιδιά της – Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε «περήφανος για το θάρρος της να μιλήσει» – Το μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν

Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Στις 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης μέσω βίντεο, η Kate είπε ότι ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τα μηνύματα υποστήριξης μετά την εγχείρηση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο. Είπε ότι η κατάστασή της αρχικά θεωρήθηκε μη καρκινική, αλλά οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω προσωπικά για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από την εγχείρηση».

«Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο δίμηνο για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ καλά, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων».

«Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας».

Δεν είπε τι είδους καρκίνος διαπιστώθηκε, ούτε έδωσε λεπτομέρειες για τη χημειοθεραπεία της. Η δήλωση του παλατιού του Κένσινγκτον ανέφερε ότι η Κέιτ έμαθε για τον καρκίνο μετά τις εξετάσεις που έγιναν μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου.

Ακόμη, σημείωσε πως: «πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λουί» και ζητά ιδιωτικότητα:  «Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα, ενώ ολοκληρώνω τη θεραπεία μου»

To βίντεο με όσα είπε η πριγκίπισσα Κέιτ:

H δήλωση του βασιλιά Καρόλου για την Κέιτ Μίντλετον:

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν στη δημοσιότητα τη δήλωση του βασιλιά Κάρολου μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε:

«τόσο περήφανος για την Κέιτ και το θάρρος της να μιλήσει» και ότι παραμένει σε «στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη», ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά τη δήλωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον για την ασθένειά της.

«Και οι δύο Μεγαλειότητες θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», κατέληγε η ανακοίνωση.

Ακόμη, οι βρετανικές εφημερίδες παρουσίασαν σε περίοπτη θέση τα λόγια της πριγκίπισσας Κάθριν στα πρωτοσέλιδά τους, με μηνύματα υποστήριξης και θαυμασμού.

Η Sun έγραψε: «Κέιτ, δεν είσαι μόνη σου», ενώ η αρθρογράφος της «The Standard», Ρέιτσελ Τζόνσον, αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έγραψε: «Η αξιοπρεπής Κέιτ έχει τη συμπάθεια του έθνους».

Σχολιαστές και βασιλικοί εμπειρογνώμονες επαίνεσαν την ειλικρίνεια της πριγκίπισσας, σημειώνοντας τον συναισθηματικό αντίκτυπο της άμεσης απεύθυνσής της προς το κοινό, αναφέρει η ιστοσελίδα Mint. Παρά τις προηγούμενες εικασίες σχετικά με την υγεία της, η είδηση εξακολουθεί να συγκλονίζει πολλούς, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το μήνυμα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ δήλωσαν ότι ελπίζουν η Κέιτ Μίντλετον και η οικογένειά της θα μπορέσουν να αναρρώσουν «ιδιωτικά και εν ειρήνη». 

«Ευχόμαστε υγεία και ίαση για την Κέιτ και την οικογένειά της και ελπίζουμε να είναι σε θέση να το κάνουν ιδιωτικά και εν ειρήνη», ανέφεραν ο Χάρι και η Μέγκαν σε ανακοίνωσή τους.

Σχετικά άρθρα