Η εξομολόγηση της Anne Hathaway για την αποβολή που είχε ενώ υποδυόταν την έγκυο γυναίκα – «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το κρατήσω μέσα μου» – «Έκανα ένα θεατρικό έργο και έπρεπε να γεννάω στη σκηνή κάθε βράδυ» – «Αδελφές μου, σας βλέπω και έχω υπάρξει στη θέση σας»

Η Anne Hathaway μίλησε για την αποβολή που υπέστη το 2015, ενώ υποδυόταν μια έγκυο γυναίκα σε ένα θεατρικό έργο.

Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair, η ηθοποιός, 41 ετών, είπε ότι η πρώτη της εγκυμοσύνη «δεν πήγε καλά», προσθέτοντας: «Έκανα ένα θεατρικό έργο και έπρεπε να γεννάω στη σκηνή κάθε βράδυ».

Η Hathaway, η οποία έκτοτε έχει αποκτήσει δύο γιους, λέει ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης έξι εβδομάδων, «προσποιήθηκε ότι όλα ήταν καλά».

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το κρατήσω μέσα μου»

Αλλά λέει ότι είπε στους φίλους της την αλήθεια όταν την επισκέφθηκαν στα παρασκήνια.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το κρατήσω μέσα μου», είπε.

Η Hathaway υποδύθηκε μια πιλότο που μένει έγκυος στη μονοπρόσωπη παράσταση Grounded, η οποία έπαιξε για έξι εβδομάδες το 2015. Η παράσταση απαιτούσε από την ίδια να υποδύεται κάθε βράδυ ότι περνούσε τον τοκετό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Hathaway βίωσε μια αποβολή.

Η πρωταγωνίστρια του Devil Wears Prada συνέχισε να υποδέχεται τον πρώτο της γιο, τον Jonathan, με τον σύζυγό της Adam Shulman, τον Μάρτιο του 2016.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram τον Ιούλιο του 2019, η Hathaway ανακοίνωσε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Αλλά χρησιμοποίησε επίσης την ανάρτηση για να υποδείξει τους αγώνες της για τη γονιμότητα.

«Δεν είναι για μια ταινία», έγραψε, μαζί με μια φωτογραφία της κοιλιάς της.

«Πέρα από την πλάκα, για όλους όσοι περνούν την κόλαση της υπογονιμότητας και της σύλληψης, να ξέρετε ότι δεν ήταν μια ευθεία γραμμή για καμία από τις εγκυμοσύνες μου. Σας στέλνω επιπλέον αγάπη».

«Δεν ντρέπομαι»

Στη συνέντευξη, η Hathaway εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έγραψε αυτή την ανάρτηση.

«Δεδομένου του πόνου που ένιωσα κατά την προσπάθειά μου να μείνω έγκυος, θα μου φαινόταν ανειλικρινές να ποστάρω κάτι παντελώς χαρούμενο, όταν ξέρω ότι η ιστορία είναι πολύ πιο διαφοροποιημένη από αυτό».

Πρόσθεσε ότι «δεν επρόκειτο να νιώσει ντροπή» για κάτι που φαινόταν «στατιστικά να είναι στην πραγματικότητα αρκετά φυσιολογικό».

Αφού υπέστη την αποβολή της, η Hathaway δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη όταν ανακάλυψε πόσο συχνές είναι οι αποβολές. Διαπίστωσε επίσης ότι πολλές από τις φίλες της είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

«Σκέφτηκα, πού βρίσκονται αυτές οι πληροφορίες; Γιατί αισθανόμαστε τόσο απομονωμένες, χωρίς λόγο; Εκεί είναι που συμβαίνει η ζημιά κι έτσι αποφάσισα ότι θα μιλήσω γι’ αυτό».

Είπε ότι για χρόνια μετά την ανάρτησή της στο Instagram, οι γυναίκες την πλησίαζαν τακτικά με δάκρυα στα μάτια.

Όταν ερχόταν κάποια γυναίκα: «Απλά την αγκάλιαζα, επειδή κουβαλούσε αυτόν τον πόνο γύρω της και ξαφνικά δεν ήταν πια μόνο δικός της».

Ο δεύτερος γιος του ζευγαριού, ο Τζακ, γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2019.

«Όταν πήγε καλά για μένα, έχοντας βρεθεί στην άλλη πλευρά, όπου πρέπει να είσαι χαρούμενη για κάποιον, ήθελα να ενημερώσω τις “αδελφές μου”: «Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα χαριτωμένη κι ευγενική», είπε.

«Σας βλέπω και έχω υπάρξει στη θέση σας», είπε.

Σχετικά άρθρα