Η Πισπιρίγκου έγινε θέμα στη Daily Mail: «Πόζαρε με την Τζωρτζίνα πριν της δώσει τη μοιραία δόση κεταμίνης» – Τι ακριβώς έγραψαν

Δύο από τους τίτλους που έχει δώσει το Βρετανικό μέσο στο εκτενές ρεπορτάζ με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι:

  • «Σκότωσε την 9χρονη κόρη της με κεταμίνη»
  • «Πόζαρε με την Τζωρτζίνα πριν της δώσει τη μοιραία δόση κεταμίνης»

Και συνεχίζει το δημοσίευμα αναφέροντας: «σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στην Ελλάδα μια γυναίκα που δολοφόνησε την 9χρονη τετραπληγική κόρη της, αφού κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για την 35χρονη Ρούλα Πισπιρίγου, η οποία διαπιστώθηκε ότι δηλητηρίασε την κόρη της με κεταμίνη το 2022, με το άτυχο κορίτσι να μένει για μήνες στο κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς είχε υποστεί επιληπτικές κρίσεις που οδήγησαν στην παράλυσή της.

Όπως διαπίστωσε το δικαστήριο, η μητέρα της είχε επίσης προσπαθήσει να τη σκοτώσει σε τουλάχιστον κατά τη νοσηλεία της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στον τόπο καταγωγή της, την Πάτρα. Ωστόσο η αρχική απόπειρα της 35χρονης μητέρας απέτυχε, αφήνοντας την κόρη της παράλυτη», γράφει η Daily Mail, επικαλούμενη τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ρούλα Πισπιρίγου είχε ποζάρει για μια τελευταία φωτογραφία με την Τζωρτζίνα, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως στοργική μητέρα και χαμογελώντας στη μικρή της κόρη πριν της δώσει τη μοιραία δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριο του 2022.

Η 35χρονη ήταν υπό κράτηση εδώ και δύο χρόνια, ενώ μετά την καταδίκη της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, τώρα περιμένει να δικαστεί, καθώς είναι ύποπτη και για τις ύποπτες δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένα, τρεισήμισι ετών που πέθανε το 2019, και της Ίρις, ηλικίας μόλις έξι μηνών που πέθανε το 2021.

Εθνική κατακραυγή και πλήθος αντιδράσεων κατά της 35χρονης

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγλου γράφει η Daily “προκάλεσε εθνική κατακραυγή και πλήθος διαδηλωτών, ενώ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την Πισπιρίγκου, εκπαιδευμένη νοσοκόμα, «σύγχρονη Μήδεια»”. Από την πλευρά της η Πισπιρίγκου υποστήριξε πως είναι αθώα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι η Πισπιρίγκου διέπραξε και τα δύο αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Σχετικά άρθρα