Βίντεο με Αρχιμανδρίτη να ξυλοκοπά Μητροπολίτη μέσα σε ναό στην Κωνσταντινούπολη – Του έσπασε τα γυαλιά και του προκάλεσε εξωτερική αιμορραγία

Στον ξυλοδαρμό Μητροπολίτη και μάλιστα μέσα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, φέρεται να προχώρησε Αρχιμανδρίτης την Τρίτη (2/4) και το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες του ναού.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών και πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας εισήλθε στο ναό και τότε ο Μέγας Κατηχητής Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος ο οποίος βρισκόταν ήδη μέσα, τον πλησίασε κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Του έσπασε τα γυαλιά και του προκάλεσε εξωτερική αιμορραγία.

Όπως δείχνει το σχετικό βίντεο, τους δυο άνδρες προσπαθεί να χωρίσει ο νεωκόρος, κάτι που καταφέρνει έπειτα από λίγο κι αφού οι δυο ιερείς ανταλλάσσουν ύβρεις εντός της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δυο ιερωμένοι διατηρούν εδώ και καιρό διαπροσωπική διαμάχη σχετική με πολλά υπηρεσιακά τους ζητήματα.

Ο λόγος της επίθεσης

Τελευταία και μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος αποφάσισε, μία συγκεκριμένη ακολουθία να πραγματοποιείται στις 15.00, ενώ από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε να τελείται στις 16.00. Την Τρίτη το απόγευμα ο Μητροπολίτης αγνοώντας την σχετική αρχιμανδριτική απόφαση εμφανίστηκε στο ναό για να τελέσει τη λειτουργία στις 16.00, και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον αρχιμανδρίτη, του είπε, «Χρύσανθε δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις». Αμέσως μετά, ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος του επιτέθηκε σωματικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος είναι ένας οξύθυμος άνθρωπος με πολλά προσωπικά προβλήματα. Μάλιστα πριν δέκα χρόνια παρ’ ολίγο να ξυλοκοπήσει και άλλον γνωστό Μητροπολίτη. Για αυτό και μετατέθηκε.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας υπέβαλε μήνυση κατά του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου, ο οποίος και αναζητείται από την τουρκική αστυνομία. Οι δυο άνδρες φέρεται να έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο και τον επικεφαλής του κ. Βαρθολομαίο.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα