Δολοφονία Αγίων Αναργύρων: «Προμελετημένο το έγκλημα, ήρθε από την Άρτα μόνο γι’ αυτό το σκοπό» – Η απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου – «Το μαχαίρι το είχα πάρει με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της»

Η δικηγόρος του πατέρα της αδικοχαμένης 28χρονης Κυριακής, Ελένη Μιζεράκη, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και υποστήριξε ότι το έγκλημα με δράστη τον 39χρονο πρώην σύντροφο της κοπέλας ήταν μεθοδευμένο και προμελετημένο. Όπως είπε, ο δράστης ήρθε από την Άρτα με μοναδικό σκοπό να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του.

Τι ακριβώς είπε η δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης Κυριακής:

«Το έγκλημα ήταν προμελετημένο, ήταν μεθοδευμένο. Υπάρχει εισιτήριο το οποίο χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ταξίδεψε στις 30/3/2024 από την Άρτα προς την Αθήνα με μόνο σκοπό να τελέσει την απαίσια πράξη του», είπε η κυρία Μαζαράκη στην αρχή της τοποθέτησής της.

Ερωτώμενη για το αν ο πατέρας της Κυριακής γνώριζε για τα όσα βίωνε το παιδί του στο πλευρό του μετέπειτα δολοφόνου του, η δικηγόρος απάντησε «όχι».

«Δυστυχώς, ο πατέρας της Κυριακής, όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχε αυτή η η σχέση, δεν τελούσε σε γνώση. Κάποιες φορές είχε κάποιες υποψίες, αλλά δυστυχώς το θύμα φρόντιζε και τις κάλυπτε, τις έκρυβε, προκειμένου να μην αναστατώνει, να μη στενοχωρεί το οικογενειακό της περιβάλλον και ιδιαίτερα τον πατέρα της».

Η κυρία Μαζαράκη, σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει ο δράστης για τα ψυχιατρικά του προβλήματα και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, τόνισε ότι πρόκειται για τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για να πέσει στα μαλακά, κάτι που πιστοποιούν με τις γνωματεύσεις τους και οι τέσσερις δημόσιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του δράστη πως είχε το μαχαίρι μαζί του για να αυτοτραυματιστεί μπροστά της, η κυρία Μαζαράκη ήταν απόλυτη:

«Ο τρόπος με τον οποίο έχει ενεργήσει, αν μη τι άλλο, μαρτυρά τον ανθρωποκτόνο δόλο του, το προμελετημένο του σχεδίου του. Αν μη τι άλλο, ο τρόπος με τον οποίο έχει επιτεθεί στην άτυχη Κυριακή, η ένταση των χτυπημάτων και στα ζωτικά σημεία που την έχει πλήξει, όπως θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση, η κοπέλα δεν θα μπορούσε να ζούσε».

Για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στη φυλακή, την οποία ο πατέρας της Κυριακής χαρακτήρισε «κόλπα», η κυρία Μαζαράκη σημείωσε:

«Είναι προσβολή, για εμάς όλα αυτά είναι υποκριτικά, είναι στα πλαίσια του σχεδίου του μόνο και μόνο για να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης ως δολοφόνος που είναι». Και, ερωτώμενη πόσον καιρό ο δράστης βρισκόταν έξω από το σπίτι της Κυριακής και την παρενοχλούσε, απάντησε: «Τουλάχιστον τα δύο τελευταία 24ωρα, όπως μπορούμε και εμείς να υποθέσουμε, και τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα έγγραφα. Αν μη τι άλλο, ήταν από τις 30 Μαρτίου που έχει έλθει από την Άρτα στην Αθήνα».

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο 39χρονος δολοφόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 7/4, ο 39χρονος που κρατούνταν σε κελί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προσπάθησε να κρεμαστεί.

Μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 39χρονος χρησιμοποίησε το ιατρικό υλικό ως μηχανισμό ασφυξίας και λίγο πριν μεταφερθεί στο Αττικόν οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ ώστε να τον επαναφέρουν καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Το μαχαίρι το είχα πάρει με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της»

Ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής ισχυρίζεται στην απολογία του πως δεν θυμάται να σκότωσε την 28χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star ο δολοφόνος της Κυριακής, αναφέρθηκε και στο φονικό μαχαίρι και στα λίγα λόγια που είπε στην απολογία του, ισχυρίστηκε πως θυμάται από πού πήρε το μαχαίρι αλλά όχι τη στιγμή που επιτέθηκε και σκότωσε την 28χρονη πρώην σύντροφό του.

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι», ανέφερε ο 39χρονος.

Σχετικά άρθρα