Ο γιος σκότωσε τη μάνα του και αυτοκτόνησε – Αυτό είναι το σενάριο που επικράτησε για το φονικό στην Ηλιούπολη

Νεκροί από πυροβολισμό βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (10/4) μια 63χρονη γυναίκα με τον 36χρονο γιο της στο σπίτι τους στην Ηλιούπολη.

Ειδικότερα, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα στον 1ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Θερμοπυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελία που έγινε από γείτονες για ανυπόφορη δυσοσμία. Μάλιστα η γυναίκα που ειδοποίησε την Άμεση Δράση σημείωσε ότι τα θύματα εδώ και μερικές μέρες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα αντίκρισαν τη μητέρα και τον γιο της νεκρούς, με τραύματα στο κεφάλι από πυροβολισμό. Μάλιστα, η καραμπίνα βρέθηκε σε διαφορετικό δωμάτιο από εκείνους.

Η αρχική εκτίμηση, ότι ενδεχομένως υπήρχε τρίτο πρόσωπο ως δράστης, έγινε ακριβώς λόγω της διαφορετικής θέσης της καραμπίνας.

Ωστόσο, η ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την αυτοψία, οδήγησαν σε άλλα συμπεράσματα.

Η μητέρα βρέθηκε νεκρή με τραύμα στο κεφάλι καθισμένη στον καναπέ. Η βολή που δέχτηκε ήταν σχεδόν εξ επαφής, ενώ ήταν νεκρή τουλάχιστον εδώ και μία εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η πολυκατοικία είναι οικογενειακή. Στον 1ο όροφο έμενε η 60χρονη, στο ισόγειο η γιαγιά που αντιμετωπίζει προβλήματα άνοιας και στο υπόγειο ο γιος.

Τσακώνονταν συχνά η μητέρα και ο γιός

Στο σπίτι βρέθηκαν σπασμένα αντικείμενα και ανοιγμένα συρτάρια, αλλά δεν έλειπαν χρήματα, ούτε κινητά, ούτε πολύτιμα αντικείμενα. Οι πόρτες και τα παράθυρα δεν είχαν ίχνη παραβίασης, ενώ η πίσω μπαλκονόπορτα ήταν κλειστή αλλά ξεκλείδωτη.

Ο γιος βρέθηκε σε ακαμψία, που σημαίνει ότι ήταν νεκρός μόλις λίγες ώρες πριν βρεθεί, άρα έμεινε με τη μητέρα του νεκρή επί μία εβδομάδα, όσο διάστημα είχαν να τους δουν και στη γειτονιά. Έφερε τραύμα στη γνάθο και το μάγουλο που δεν επέφερε ακαριαίο θάνατο αλλά κατέληξε από την αιμορραγία.

Εικάζεται ότι έβαλε την καραμπίνα στο στόμα και πυροδότησε.

Από το ένα δωμάτιο που βρέθηκε η καραμπίνα -την οποία είχε κληρονομήσει ο γιος από τον πατέρα του που είχε πεθάνει- μέχρι το κρεβάτι που βρέθηκε ανάσκελα, υπήρχαν ίχνη αίματος από το ένα σημείο στο άλλο.

Ο γιος φέρεται να μην έβγαινε από το σπίτι συχνά και να υπήρχαν συχνοί τσακωμοί με τη μητέρα του.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που θα αναμένει και τα πορίσματα του ιατροδικαστή και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, για τον εντοπισμό ή όχι πυρίτιδας στα χέρια του γιου, βαλλιστική και λοιπών άλλων ευρημάτων, ώστε να καταλήξει και σε ασφαλή και ολοκληρωμένα συμπεράσματα η έρευνα.

Σχετικά άρθρα