«Βοήθεια με σκοτώνει, μου έσπασε τα πλευρά» – 54χρονος ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και κλειδώθηκε μαζί της στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Μία 52χρονη γυναίκα βίωσε εφιαλτικές στιγμές, όταν ο σύντροφός της την ξυλοκόπησε και κλειδώθηκε μαζί της στο διαμέρισμα, κρατώντας την σαν όμηρο, μέχρι που έφτασαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι.

Χρειάστηκε, μάλιστα, η συνδρομή ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. για να πειστεί – έπειτα από τρεις ώρες – ο άνδρας να αφήσει ελεύθερη τη γυναίκα. Ο 54χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, όπως επίσης για παράνομη κατακράτηση.

Τι συνέβη ακριβώς;

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν το ζευγάρι επέστρεψε στο διαμέρισμα μετά από νυχτερινή έξοδο. Για ασήμαντη αφορμή το αντρόγυνο καβγάδισε, ενώ όπως κατήγγειλε η 52χρονη, ο σύντροφός της την χτύπησε, απειλώντας τη ζωή της. Υπό το φόβο ότι ο άντρας θα κάνει πράξη τις απειλές του, και καθώς είχε προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό βίας εις βάρος της, η γυναίκα κάλεσε μία φίλη της, από την οποία ζήτησε βοήθεια. «Βοήθεια, με σκοτώνει, με χτυπάει, μου έσπασε τα πλευρά», φαίνεται πως ήταν τα λόγια που μετέφερε η 52χρονη στη φίλη. Χωρίς να χάσει χρόνο εκείνη κάλεσε την Άμεση Δράση.

Όταν το περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο διαμέρισμα, ο 54χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, οπότε ειδοποιήθηκε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. για να πείσει τον κατηγορούμενο να απελευθερώσει τη σύντροφό του. Πράγματι αυτό συνέβη έπειτα από τρεις ώρες οπότε η γυναίκα βγήκε συνοδεία αστυνομικών από το σπίτι. Ο δράστης συνελήφθη αργότερα όταν αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν στο σπίτι.

Η 52χρονη φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του, παρά μόνο να μην την ξαναπλησιάσει, επειδή τον φοβάται. Της χορηγήθηκε πάντως η εφαρμογή “panic button” την οποία εγκατέστησε στο κινητό της τηλέφωνο.

Σχετικά άρθρα