Δεν μπορώ να απολαύσω το σεξ με την γυναίκα μου γιατί εκσπερματώνω γρήγορα.  thumbnail

Τάκης, 60 ετών

Αντιμετωπίζω το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης και είμαι 60 ετών Παρ ότι στη διάρκεια της ημέρας έχω πολλές στύσεις δεν μπορώ να απολαύσω την χαρά του σεξ με την γυναίκα μου

Δεν μπορώ να απολαύσω το σεξ με την γυναίκα μου γιατί εκσπερματώνω γρήγορα.

 

Ρωτά ο αναγνώστης μας Τάκης Π.

 

Αντιμετωπίζω το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης και είμαι 60 ετών Παρ ότι στη διάρκεια της ημέρας έχω πολλές στύσεις δεν μπορώ να απολαύσω την χαρά του σεξ με την γυναίκα μου η οποία και με ανέχεται εδώ και μερικά χρόνια Μπορώ να δοκιμάσω κάποια αγωγή για να το αντιμετωπίσω λαμβάνοντας υπ όψη ότι κατά τα άλλα είμαι απόλυτα υγιής

 

Απαντάει ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κώστας Κωνσταντινίδης

 

Σήμερα υπάρχει αγωγή για την πρόωρη που προυποθέτει βέβαια κάποιον έλεγχο και μια ιατρική συμβουλή.

 

 

 

 

 


Διαβάστε το άρθρο του  boro.gr: Tι σκέφτεται η γυναίκα μετά από μια… πρόωρη εκσπερμάτωση; 


Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μία από τις πιο συχνές σεξουαλικές διαταραχές στους άνδρες. Δεν είναι όμως μόνο οι άνδρες αυτοί που υποφέρουν, αφού η κατάσταση αυτή επιφέρει στρες και αυξημένη ψυχολογική πίεση και στις συντρόφους τους. 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης αποκαλύπτει ότι το 40% από τις 1500 γυναίκες που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι ο έλεγχος της εκσπερμάτισης είναι πολύ σημαντικός για μια ικανοποιητική σεξουαλική πράξη. Δεν είναι, όμως, σύμφωνα με τις γυναίκες, η μικρή διάρκεια της ερωτικής πράξης ο βασικός λόγος που δεν είναι ικανοποιητική, αλλά το γεγονός ότι ο άνδρας είναι απόλυτα επικεντρωμένος στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης. Κατ’ επέκταση, αγνοεί τις σεξουαλικές ανάγκες της συντρόφου και δε δύναται να την ικανοποιήσει σεξουαλικά. 

Για την πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη, η σεξουαλικότητα που προσφέρει ικανοποίηση δε συνίσταται μόνο από τη συνουσία, αλλά περιλαμβάνει το φιλί, το άγγιγμα και άλλους τύπους σεξουαλικής διέγερσης που θεωρούνται εξίσου σημαντικοί. Αν ο άνδρας ανησυχεί κυρίως για το πρόβλημα του και είναι εστιασμένος στην επίδοση του, δε δίνει σημασία στις πραγματικές ανάγκες της συντρόφου. Τον ενδιαφέρει, δηλαδή, κυρίως ο χρόνος μέχρι την εκσπερμάτιση και όχι η επιθυμία και η απόλαυση του ίδιου και της συντρόφου του. Μακροπρόθεσμα, η γυναίκα βιώνει στρες κι απογοήτευση. Μπορεί μάλιστα και αυτή, όπως και ο άνδρας, να αποφεύγει την σεξουαλική επαφή επειδή φοβάται την απόρριψη που μπορεί να επιφέρει τραύμα στη σεξουαλικότητα της. Το αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να υποφέρει από μια έντονη έκπτωση στην ποιότητα ζωής της, η οποία τελικά θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια τη σχέση.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες που δεν εκλαμβάνουν τη συνουσία ως τη βασικότερη παράμετρο της σεξουαλικότητας και θέτουν ως προτεραιότητα τη δημιουργική σεξουαλική εμπειρία, είναι αυτές που υποφέρουν περισσότερο από την προσκόλληση της προσοχής του άνδρα στο ζήτημα της πρόωρης εκσπερμάτισης. 

Ο χρόνος μέχρι την εκσπερμάτιση, μάλιστα, φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία για τις γυναίκες που δεν έχουν πρόβλημα να φτάσουν σε οργασμό. Αυτές όμως που δεν φτάνουν συχνά σε οργασμό δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη χρονική διάρκεια της συνουσίας, όσο για το βαθμό στον οποίο η σεξουαλική πράξη θα είναι μια εμπειρία σύνδεσης, δέσμευσης και οικειότητας.

Η μελέτη, επίσης, αποκαλύπτει ότι μια αρμονική σχέση μπορεί να καταλήξει σε ένα χωρισμό, εξαιτίας της ψυχολογική πίεσης και της συσσωρευμένης απογοήτευσης της γυναίκας. Η πλειοψηφία των γυναικών που ερωτήθηκαν δηλώσαν ότι είχαν βιώσει σημαντικά υψηλοτέρα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης σε προηγούμενες σχέσεις με συντρόφους που δεν υπέφεραν από κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα. Η δήλωση αυτή σχετιζόταν κυρίως με την μεγάλη προσοχή που είχε δοθεί στην πρόωρη εκσπερμάτιση στην παρούσα σχέση. Το ¼ των γυναικών μάλιστα, ανέφερε ένα προηγούμενο χωρισμό, εξαιτίας κάποιου σεξουαλικού προβλήματος.

Οι ερευνητές, παράλληλα, επισημαίνουν ότι ειδικά στις περιπτώσεις που η εκσπερμάτιση λαμβάνει χώρα πριν την είσοδο του πέους στον κόλπο, το πρόβλημα ξεπερνά το ζήτημα της σεξουαλική ικανοποίησης και τίθεται πλέον το θέμα της μη εφικτής σύλληψης στα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.
Είναι πολύ σημαντικό, οι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με το ζήτημα της πρόωρης εκσπερμάτισης να μην απευθύνονται μόνο στον άνδρα, αλλά στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ζευγαριου.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X