Έρχονται παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Παρεμβάσεις ενίσχυσης της λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασθενών προωθεί η νέα διοίκηση του Οργανισμού.

Άμεσα αναμένεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος προγραμματισμένων ραντεβού, αλλά και στη μεταστέγαση κάποιων φαρμακείων.

Δεν διαθέτουν την υποδομή να εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς για πολύωρες αναμονές.

Παράλληλα, προβλέπεται να λειτουργήσουν φαρμακεία σε επίπεδο πρωτεύουσας νομών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ασθενών.

Έτσι, προετοιμάζεται η νέα δομή λειτουργίας με την υπηρεσία αποστολής φαρμάκων κατ’ οίκων.

Στόχος η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας

«Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων του Οργανισμού».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος. «Ήδη έχει αποφασιστεί και προωθείται η μεταφορά -επέκταση σε καλύτερο χώρο σε τρία φαρμακεία της Αττικής, και συγκεκριμένα της Ομόνοιας, του Γκύζη και της Καλλιθέας».

Σημειώνεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αποτελούν δομές χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους, χωρίς συμμετοχή σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ΕΟΠΥΥ: Tι λένε οι γιατροί για τον συμψηφισμό οφειλών

Γυαλιά οράσεως: Ποια λύση βρήκε ο ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των ασφαλισμένων;

Σχετικά άρθρα