Υλικά
Μερίδες: 2
- 2 βιολογικά αυγά ελευθέρας βοσκής
- 40 γρ. «βούτυρο» καρύδας
- 2 φέτες χαρουπόψωμο
Για την κρέμα αβοκάντο
- 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
- 120 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι
- χυμός από 2 λάιμ + ξύσμα από το ένα
- ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τα σπαράγγια
- 1 μικρό ματσάκι άγρια σπαράγγια, καθαρισμένα (ή 5-6 λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση)
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σπαράγγια
- Για να φτιάξουμε, μελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου, αρχικά απλώνουμε, σε ένα μικρό ταψάκι, τα σπαράγγια και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα.
- Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κρέμα αβοκάντο
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Αυγά
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τα αυγά.
Σερβίρισμα
- Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
- Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Πηγή: Gastronomos