Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Λιποαναρρόφηση λαιμού: Όσα χρειάζεται να ξέρεις
Λιποαναρρόφηση λαιμού: Όσα χρειάζεται να ξέρεις thumbnail

Λιποαναρρόφηση λαιμού: Όσα χρειάζεται να ξέρεις

P.A.L. ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΛΑΙΜΟΥ


Ο λαιμός για τις γυναίκες είναι μία περιοχή που συχνά μαρτυράει την ηλικία τους κι ως εκ τούτου τους ενδιαφέρει πολύ η εμφάνισή του. Ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν μεγάλη συσσώρευση λίπους στην περιοχή του λαιμού το οποίο χαλάει τη συνολική αισθητική του προσώπου τους αφού εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο και τις δείχνει πιο γερασμένες.


Ποιοί είναι ιδανικοί υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση στον λαιμό; Γυναίκες που έχουν εμφανώς περισσότερο λίπος στο λαιμό σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, το οποίο αυξάνει πολύ την γωνία μεταξύ πηγουνιού και λαιμού και απαλύνει τις γωνίες της κάτω γνάθου, είναι υποψήφιες για την επέμβαση. Συχνά στις γυναίκες αυτές υπάρχει και περίσσεια δέρματος στον λαιμό εξαιτίας του όγκου του λίπους. Με την P.A.L. λιποαναρρόφηση λαιμού αδειάζουμε το λίπος και μετά το δέρμα συστέλλεται και «αγκαλιάζει» τον λαιμό δίνοντας του ένα πιο ωραίο και νεανικό σχήμα.


Ποιοί περιορισμοί υπάρχουν μετά την επέμβαση; Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ασθενείς να φορούν έναν ειδικό κορσέ τουλάχιστον για 10-15 ημέρες μετά την επέμβαση για να ασκεί την πίεση που χρειάζεται στο δέρμα για να κολλήσει στους υποκείμενους ιστούς. Αυτός είναι ουσιαστικά ο μόνος περιορισμός που υπάρχει, αλλά είναι πολύ σημαντικός για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.


Χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο; Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και δεν χρειάζεται οι ασθενείς να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο. Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που διαρκεί 30 λεπτά περίπου, μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.


Ποιές είναι οι πιθανές επιπλοκές; Οι πιθανές επιπλοκές πρακτικά σχετίζονται με τη μη συμμόρφωση του ασθενούς με το να φοράει τον κορσέ. Μπορεί στην περίπτωση αυτή να δημιουργηθεί αιμάτωμα στην περιοχή που θα καθυστερήσει την επούλωση και είναι πιθανό να επιμολυνθεί οπότε τα προβλήματα θα είναι μεγαλύτερα. Ακόμα και αν αυτά ξεπεραστούν όμως, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι πιο φτωχό εξαιτίας της χαλάρωσης του δέρματος που θα είναι πιο αισθητή.


Περιοδικό Υγείας – Ιάτωρ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X