Αρχική / Ιστορίες Αναγνωστών: Είμαι άνεργος, ντρέπομαι και κάθομαι όλη μέρα σπίτι
Ιστορίες Αναγνωστών: Είμαι άνεργος, ντρέπομαι και κάθομαι όλη μέρα σπίτι thumbnail

Αποστόλης, αναγνώστης του boro.gr

Ιστορίες Αναγνωστών: Είμαι άνεργος, ντρέπομαι και κάθομαι όλη μέρα σπίτι

Καλημέρα είμαι άνεργος και ντρέπομαι να βγω από το σπίτι. Είμαι περήφανος άνθρωπος  και δε μου αρέσει να τεμπελιάζει στους δρόμους. Γι αυτό δε βγαίνω από το σπίτι γιατί ντρέπομαι που είμαι άνεργος. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


 


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

 

Δεν είναι ντροπή να είστε άνεργος. Η εργασία είναι κάτι που δικαιωματικά σας ανήκει και βρίσκεστε εσείς και πολλοί συνάνθρωποί μας στην εξαιρετικά άσχημη συγκυρία να μη μπορείτε να ασκήσετε αυτό σας το δικαίωμα. Δεν είναι ρεαλιστικό να φορτώνεστε το βάρος αυτό της κοινωνίας στις πλάτες σας. Η ανάγκη για να περνάτε καλά και να βγαίνετε είναι άσχετη με το αν έχετε δουλειά ή όχι. Έχει να κάνει με τον εαυτό σας όπως βγαίνει από μέσα προς τα έξω, δηλαδή πως θέλετε να σχετίζεστε με τον κόσμο. Η ντροπή έχει να κάνει με τον περιορισμό του εαυτού σας από έξω προς τα μέσα, δηλαδή πως θα ήθελε ο κόσμος να είστε για να μη του δημιουργείτε προβλήματα, για να "τον βολέψετε". Το γεγονός ότι συνεχίζετε να επιθυμείτε παρ'όλο που δεν εργάζεστε δεν είναι ντροπή. Αυτό που εν τέλει εμποδίζει τις επιθυμίες σας από το να συμβούν δεν είναι μόνο η συστολή σας, αλλά και η έλλειψη πόρων. Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο νιώθετε την ερώτηση στο κεφάλι σας "και τώρα τι θα κάνω"; Είναι η επιθυμία σας για τη ζωή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, συνεχίστε να το κάνετε και μη χάνετε την ελπίδα σας. Μη λέτε "όχι" σε ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που έχετε συνηθίσει. Ψάξτε νέες μεθόδους, νέους τρόπους, εξειδικευτείτε περεταίρω σε κάτι που σας τραβά το ενδιαφέρον. Απλά μη το βάζετε κάτω.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X